Alles van IJsselstein
Bekijk de agenda
< februari 2020 >
wk
ma
di
wo
do
vr
za
zo
5
 
 
 
 
 
1
2
6
3
4
5
6
7
8
9
7
10
11
12
13
14
15
16
8
17
18
19
20
21
22
23
9
24
25
26
27
28
29
 

Vaar mee met de Armada op de Hollandsche IJssel

Vaar mee met de Armada op de Hollandsche IJssel
De Utrechtse Waarden
Aanvang 10:00u
Marnemoende / IJsselstein


De stichting Hollandsche IJssel Altijd Anders (sHIJAA) roept watersportliefhebbers mee te varen achter het Vlaggenschip ‘van Utrecht'

De stichting Hollandsche IJssel Altijd Anders (sHIJAA) roept watersportliefhebbers op om zondag 26 augustus onderweg aan te haken en mee te varen achter het Vlaggenschip ‘van Utrecht' dat 10 uur vertrekt vanaf Marnemoende in IJsselstein of het Vlaggeschip ‘van Zuid-Holland' dat 11 uur vertrekt vanaf Vuykpark in Capelle aan den IJssel. Ze zijn herkenbaar aan de vlaggen van de stichting. Beide schepen komen rond 14 uur in Gouda aan. Voor velen uit de provincie Utrecht zal Gouda te ver zijn, daarom houdt het vlaggeschip uit IJsselstein om 12 uur een tussenstop in Oudewater, zodat volgers dat als keerpunt kunnen gebruiken.

Het is de bedoeling dat alle mensen die recreatief gebruik maken van de IJssel aanhaken en meevaren zolang ze dat leuk vinden. Het eindpunt is Gouda. Het zou leuk zijn als het daar gezellig druk op het water eindigt. De organisatie snapt dat het voor velen te lang gaat duren om op tijd terug te keren. Het halen van Gouda is niet het doel, wel het samen varen. De stichting wil zo laten zien dat ze het belangrijk vindt dat niet alleen beroepsvaart, maar vooral pleziervaart graag gebruik maakt van deze vaarweg. Met de armada maakt de stichting een statement dat er verbeteringen moeten komen voor de recreatie op en langs het water en dat de aanleg van meer goed geoutilleerde aanmeerplaatsen bij toeristische knooppunten, natuurgebieden en kernen noodzakelijk is om de snel groeiende hoeveelheid bezoekers veiliig en goed te ontvangen en de huidige recreanten meer te bieden.

Wie wil meevaren met zijn boot, kano, sloep of schip kan zich aanmelden via de website van de stichting www.HollandscheIJsselAltijdAnders.nl. Deelname is gratis. De deelnemers krijgen als ze onderweg aanhaken en aangemeld zijn een vaantje. Via de site kunt u ook de poster downloaden van het evenement.
De stichting daagt tevens amateurfotografen, -filmers uit dit evenement vast te leggen en hun opnamen te publiceren via de social media en deze beschikbaar te stellen voor publicatie op de site van (sHIJAA). Op deze website vindt u, behalve informatie over de armada, een overzicht van actualiteit en activiteiten voor recreanten en toeristen in de IJsselregio.
Daarnaast leest u over de projecten waar de stichting zich op dit moment voor inzet.

Programma Armada (zwaan-kleef-aan):

  • 10 uur Vertrek Vlaggeschip ‘van Utrecht' vanaf jachthaven Marnemoende in IJsselstein
  • 11 uur Vertrek vlaggenschip ‘van Zuid-Holland' vanaf Vuykpark in Capelle aan den IJssel
  • 12 uur Tussenstop Vlaggenschip ‘van Utrecht' in Oudewater
  • 14 uur Aankomst beide schepen aan de IJsselkade in Gouda.

De stichting is begin mei van dit jaar opgericht op initiatief van de gemeenten in de IJsselregio om ervoor te zorgen dat meer toerisme en recreanten de weg vinden op, via en langs de Hollandsche IJssel, teneinde de vrijetijdseconomie te versterken en krijgt naast steun van de acht gemeenten ook support van Waterrecreatie Nederland, de provincies en lokale maatschappelijke en commerciële belangenpartijen.

 

Brasserie de Kloostertuin


Meer informatie www.hollandscheijsselaltijdanders.nl

« terug
De Bruin Entertaiment
Brasserie De Kloostertuin
Fietsspecialist Panoven
Van Lexmond Wonen
Margreet Hairstyling