Alles van IJsselstein
Bekijk de agenda
< juli 2020 >
wk
ma
di
wo
do
vr
za
zo
27
 
 
1
2
3
4
5
28
6
7
8
9
10
11
12
29
13
14
15
16
17
18
19
30
20
21
22
23
24
25
26
31
27
28
29
30
31
 
 

IJsselsteins Kamerkoor zingt Rossini

IJsselsteins Kamerkoor zingt Rossini
IJsselstein
Aanvang 20:00u
Kronenburgplantsoen / IJsselstein


Een aantal professionele IJsselsteinse musici en het IJsselsteins Kamerkoor hebben de handen ineen geslagen en verzorgen op zaterdag 30 maart 2019 een concert van eigen bodem in de Nicolaaskerk in IJsselstein.

Gezamenlijk brengen zij de Petite Messe Solennelle van Rossini ten gehore. Deze karaktervolle mis wordt uitgevoerd door koor en solisten met begeleiding van piano en harmonium.

De ‘ouderdomszonde' van Rossini: Petite Messe Solennelle Een aantal professionele IJsselsteinse musici en het IJsselsteins Kamerkoor hebben de handen ineen geslagen en verzorgen op zaterdag 30 maart 2019 een concert van eigen bodem in de Nicolaaskerk in IJsselstein. Gezamenlijk brengen zij de Petite Messe Solennelle van Rossini ten gehore. Deze karaktervolle mis wordt uitgevoerd door koor en solisten met begeleiding van piano en harmonium. Aan het concert wordt medewerking verleend door Tamar Niamut, sopraan en Jeroen de Vaal, tenor. Zij hebben hun sporen verdiend in binnen- en buitenland en wonen in IJsselstein. De overige solisten zijn Rosina Fabius, alt en Michael Wilmering, bas. Lineke Lever, eveneens uit IJsselstein, zal de pianopartij voor haar rekening nemen. Het harmonium wordt bespeeld door Aart Bergwerff. Het geheel staat onder leiding van Marilou Krouwel, sinds 2016 dirigent van het IJsselsteins Kamerkoor.

De Petite Messe Solennelle uit 1863 is een van de bekendste geestelijke werken van Rossini, die tot dan toe vooral bekend was vanwege zijn grappige en virtuoze opera's. Het is het laatste werk dat Rossini componeerde. De keuze voor het kerkelijke genre en de bezetting waren een complete verrassing. Het werk heeft een religieuze achtergrond met alle kenmerken van een mis: Kyrie, Gloria, Credo, Sanctus, Agnus Dei. Het feestelijke karakter, de aparte klankkleur en wereldse schrijfstijl, die totaal niets gemeen had met oudere liturgische muziek, maken dit werk met zijn gemakkelijk in het gehoor liggende melodieën tot een juweeltje onder de koorwerken. De bijzondere bezetting versterkt dit alleen maar. Dat is de reden dat de Petite Messe Solennelle zowel bij koren, solisten als bij publiek zeer geliefd is. Rossini zelf noemde de mis echter spottend zijn ‘ouderdomszonde'.

Locatie van het concert is de Oude Nicolaas Kerk van de Nederlands Hervormde Gemeente aan het Kronenburgplantsoen in IJsselstein. Het concert begint om 20.00 uur. De entree bedraagt 20 euro, 17,50 in de voorverkoop via de website www.ijsselsteinskamerkoor.nl

 

M Line Nederland bij Citybed IJsselstein

Meer informatie www.ijsselsteinskamerkoor.nl

« terug
TriKyRa Licht & Geluid
Den Hartog Verzekeringen BV  & RegioBank
Eet- en Drinkhuis