Alles van IJsselstein
Bekijk de agenda
< juli 2020 >
wk
ma
di
wo
do
vr
za
zo
27
 
 
1
2
3
4
5
28
6
7
8
9
10
11
12
29
13
14
15
16
17
18
19
30
20
21
22
23
24
25
26
31
27
28
29
30
31
 
 

3e IJsselTrail

3e IJsselTrail
IJsselstein
Aanvang 09:00u
Noord IJsseldijk 107 B / 3402 PG IJsselstein


Na een succesvol Tweede editie komt er een vervolg, de 3e IJsselTrail op 25 maart 2018.

Op zondag 31 maart 2019 wordt de voor de 3e IJsselTrail georganiseerd. IJsselTrail is de manier om sportief te genieten van de mooie natuur in IJsselstein en Montfoort.

De routes zijn uniek en kennen een zeer gevarieerd omgeving. Men loopt bij de 20 km o.a. door het net aangelegd bos van IJsselstein, maar ook langs verschillende eendenkooien en langs zeer mooie kades. Bij een TrailRun wordt er van de verharde paden afgeweken, om hardlopen op een geheel andere manier te beleven.

Het gaat hierbij niet zozeer meer om de eindtijd, maar meer om de beleving. De steeds wisselende ondergrond zorgt ervoor dat men constant alert moet zijn. Wel krijgen de hardlopers een chip, ondanks dat het geen echte wedstrijd is willen de hardlopers graag hun tijd terug kunnen vinden aldus organisator Martijn van Veenendaal, dit kan via de site.

TrailRun

De TrailRun start bij de jachthaven Marnemoende. Er zijn twee afstanden, 10 kilometer deze route is 60% onverhard, de 20 kilometer route is maar liefst 90% onverhard, een mooie trail dus, aldus van Veenendaal. Onderweg is er een verzorgingspost met EHBO en water, wel dienen de hardlopers zelf hun bekers mee te nemen!

TrailWalk

De TrailWalk kent slechts 1 afstand, namelijk ca 20 kilometer. De route is zo goed als gelijk aan de TrailRun enkel de start en finish is bij korfbalvereniging Fortissimo. Alle wandelaars krijgen een stempelkaart en onderweg nog een kop koffie aangeboden. Vorig jaar hadden wij te weinig toiletten bij de eerste koffie post, dat gaan we dit jaar anders doen. Ook willen wij wat streekproducten aanbieden, zodat men IJsselstein ook kan proeven tijdens de wandeling. Hiervoor zijn we nog op zoek naar sponsoren, men kan zich hiervoor melden via info@ijrun.nl. Aldus van Veenendaal.

IJsselTrail is een 'Leave nothing but foot prints' evenement en loopt door een prachtig natuur. We streven ernaar om het gebied te gebruiken zonder het gebied en de dieren die er wonen onnodig te belasten. Bij een 'Leave nothing but foot prints' evenement nemen deelnemers hun eigen afval mee. Denk aan afval van energierepen en -gels, maar ook drinkbekers rond of soms nog ver na een waterpost. Dit voorkomen we door er, juist voor de hardlopers, een bekervrij event van te maken. Mede hierdoor is er ook gekozen om een beperkt aantal startbewijzen uit te geven. Voor de TrailRun geldt maximaal 125 lopers per afstand. Bij de TrailWalk zijn slechts 250 startbewijzen verkrijgbaar.

 

M Line Nederland bij Citybed IJsselstein

Meer informatie www.ijrun.nl

« terug
Van Lexmond Wonen
De Bruin Entertaiment
ZZpijl
Den Hartog Verzekeringen BV  & RegioBank