Alles van IJsselstein
Bekijk de agenda

Zomeravondvaarten

Zomeravondvaarten
IJsselstein
- woensdag 28 augustus 2019 Afvaart om 19:30 en terugkomst om 21:00
Benschopperweg 2 / 3401 BV IJsselstein / ING Bank


Een nieuwe activiteit van de Historische Kring IJsselstein in samenwerking met Yselvaert

Historische Kring IJsselstein en Stichting Yselvaert starten deze zomer met ‘zomeravondvaarten'. Tijdens deze vaarten wordt speciaal aandacht besteed aan het oude IJsselstein gezien vanaf het water. Door de eeuwen heen speelde het water een cruciale rol bij de ontwikkeling van de stad. Zo vond, tot de 20e eeuw, al het grote transport voornamelijk plaats over het water en was de ‘trekschuit' het belangrijkste openbaar vervoer. Het leven was afhankelijk van de snelheid die het water bood. Vriend en vijand gelijk. Het drinkwater kwam uit de gracht maar in diezelfde gracht kwam ook alle poep terecht, waardoor de cholera altijd op de loer lag. In de Hollandsche IJssel kon je door de getijdestroom makkelijk verdrinken.


De zomeravondvaarten bieden een unieke mogelijkheid om de IJsselsteinse geschiedenis vanaf het water te beleven. Zo krijg je te horen en te zien waarom de oude Nicolaaskerk dicht bij het water staat en hoe de beurtschippers van vroeger met hun schepen een veilige plek in de oude vesting vonden. En hoe de opkomst van de industrie in de 19e eeuw mede mogelijk was dankzij de rivier. De Historische Kring zorgt voor een verteller en Yselvaert, met hun nieuwe fluisterboten, voor een veilige en mooie vaart. In 1½ uur gaat een nieuwe wereld voor je open!

 

Klik hier om de flyer te bekijken!


Data en locatie


Wanneer: donderdag 27 juni 2019, donderdag 4 juli 2019, donderdag 11 juli 2019, woensdag 31 juli, woensdag 7 augustus, woensdag 14 augustus, woensdag 21 augustus en woensdag 28 augustus.

Waar vandaan: opstapplaats plantsoen, Overtoom tegenover de ING

Afvaart: 19.30 uur (graag 10 minuten vooraf aanwezig zijn) tot 21.00 uur

Vaarroute: stadsgracht en Hollandsche IJssel

Reserveren: UIT in IJsselstein I Tourist Info Overtoom 7, 030 688 72 73, info@uitinijsselstein.nl

Kosten: € 7,50 per persoon

Maximaal aantal: 9 personen per vaart


Meer informatie www.inijsselstein.nl

« terug
De Bruin Entertaiment
Den Hartog Verzekeringen BV  & RegioBank
Uitvaartverzorging Midland
TriKyRa Licht & Geluid
ZZpijl