Alles van IJsselstein
Bekijk de agenda
< februari 2020 >
wk
ma
di
wo
do
vr
za
zo
5
 
 
 
 
 
1
2
6
3
4
5
6
7
8
9
7
10
11
12
13
14
15
16
8
17
18
19
20
21
22
23
9
24
25
26
27
28
29
 

Unieke Brievenwasserette in de Bibliotheek IJsselstein

Unieke Brievenwasserette in de Bibliotheek IJsselstein
IJsselstein
Aanvang van 14:00u tot 17:00u
Overtoom 7 / 3401 BK IJsselstein


Op dinsdag 10 september van 14.00 - 17.00 uur organiseert de Bibliotheek IJsselstein in het kader van de Week van de Alfabetisering samen met de Gemeente IJsselstein een Brievenwasserette.

Een open inloop waar lastige brieven met behulp van schrijfcoaches en mensen die moeite hebben met lezen en begrijpen van de Nederlandse taal, worden omgezet in begrijpelijke taal. Want veel brieven van professionele organisaties zijn voor een groot deel van de bevolking moeilijk of niet leesbaar.

Doel
Het doel van de Brievenwasserette is om organisaties bewust te maken van het taalniveau dat wordt gebruikt in brieven en andere communicatie-uitingen. Deze middag is bedoeld als een eerste stap in de goede richting. Organisaties krijgen persoonlijk advies en schrijftips en kunnen een gratis training ‘Eenvoudig Communiceren' aanvragen.

Deelnemers
Wethouder Roks biedt namens de Gemeente IJsselstein de eerste brief aan. Daarnaast laten ook medewerkers van het Sociaal Team, Woningbouwvereniging Provides, Werk & Inkomen Lekstroom en Bibliotheek Lek & IJssel hun brieven ‘wassen'. Mensen die moeite hebben met lezen en begrijpen van de Nederlandse taal en taalvrijwilligers bekijken en beoordelen de brieven en communicatie-uitingen en geven concrete tips.

Ook deelnemen?
Alle organisaties en bedrijven die willen werken aan het versimpelen van hun communicatie-uitingen zijn welkom tijdens de Brievenwasserette. Als je zeker wilt zijn van een plekje, kun je je aanmelden bij Joni Reiche via jonireiche@bibliotheeklekijssel.nl of 06-13357302.

Week van de Alfabetisering
In Nederland hebben 2,5 miljoen volwassenen moeite met lezen, schrijven en/of rekenen. Vaak zijn ze ook digitaal minder vaardig. Dit heeft grote impact op hun persoonlijke leven. Als je niet goed kunt lezen en schrijven, vind je minder snel een baan, is het lastiger om gezond te leven, heb je minder grip op je geldzaken en lopen je kinderen risico om op latere leeftijd ook laaggeletterd te worden. De Week van de Alfabetisering vindt plaats van 9 - 13 september.

Kijk voor meer informatie en alle overige activiteiten in de Week van de Alfabetisering op www.bibliotheeklekijssel.nl/week-van-de-alfabetisering.

 

Eet- en Drinkhuis

Meer informatie www.bibliotheeklekijssel.nl

« terug
City Bed IJsselstein
ZZpijl
Dierenkliniek IJsselstein
Van Lexmond Wonen
De Bruin Entertaiment
Fietsspecialist Panoven