Alles van IJsselstein
Bekijk de agenda

Spannende ontmoeting: schilderkunst ontmoet muziek

Spannende ontmoeting: schilderkunst ontmoet muziek
IJsselstein
Aanvang vanaf 15:00u
Walkade 2-4 / 3401DS IJsselstein


Kunstenaar Charles Lagendijk houdt een beknopt verhaal over wetten in de schilderkunst waar zelfs een schilder die abstract werk maakt, zich aan te houden heeft.

Charles is naast schilder ook componist en bij het schrijven van muziek zitten ook nogal wat wetmatigheden, die verrassend veel te maken hebben met de wetten uit de schilderkunst.

Wetmatigheden
Een schrijver, beeldhouwer, musicus, acteur, of wie dan ook die zich op het artistieke vlak bezighoudt, is geen kunstenaar als hij/zij die wetten niet naar zijn hand probeert te zetten. Een kunstenaar leert van de grote namen die hem voorgegaan zijn en zal een steentje proberen bij te dragen in het alomvattende verhaal.

Stabulum
Aansluitend zal Charles, samen met Anna Lipkind - Mazor, een gedeelte spelen uit ‘Stabulum', een compositie van Charles. Charles aan de piano, Anna doet de vioolpartij. Stabulum is eigenlijk een compositie voor toetsinstrumenten, strijkers en blazers, maar kan in verschillende bezettingen uitgevoerd worden en afhankelijk van de uitvoerenden is er zelfs ruimte voor improvisatie. Een en ander houdt in dat het stuk nooit hetzelfde zal klinken.

Spannende ontmoeting
Anna en Charles kennen elkaar nog niet zo heel lang. Anna is samen met haar man, cellist Gavriel Lipkind, vorig jaar op de Walkade komen wonen naast het atelier van Charles. Anna heeft over de hele wereld opgetreden, Charles komt normaal gesproken zijn ‘hol' niet uit. Kortom, het belooft een spannende ontmoeting te worden...


Wanneer: 13 oktober 2019, 15.00 uur (inloop vanaf 14.30 uur)
Wie: iedereen
Kosten: gratis op vertoon van Museumkaart of geldig entreekaartje
Aanmelden: via aanmelden@museumijsselstein.nl


Meer informatie Bron: Museum IJsselstein

« terug
TriKyRa Licht & Geluid
Van Lexmond Wonen
Margreet Hairstyling
City Bed IJsselstein