Alles van IJsselstein
Bekijk de agenda

Informatiebijeenkomst over 5G

Informatiebijeenkomst over 5G
IJsselstein
Aanvang 19:30u tot 22:30
Raadszaal in het Stadhuis aan de Overtoom


Op donderdag 23 januari organiseren de politieke partijen SDIJ, PvdA en VVD samen met Rob Verboog (voorzitter CLPD, Chronische Polymorfe Licht Dermatose) een informatieavond over 5G voor politici en inwoners.

Reden is dat gemeenten zich aan het voorbereiden zijn op de aanleg van 5G, ook IJsselstein. Een aantal IJsselsteiners hebben hierover hun zorgen geuit aan raadsleden en college. Tijdens de informatieavond spreken gastsprekers over de fabels en feiten van 5G.

In 2020 moet het nieuwe 5G-netwerk in gebruik worden genomen. Het 5G-netwerk heeft een hoge capaciteit, maar kan over een kortere afstand zenden. Dat betekent dat er voor een landelijke dekking dus meer antennes nodig zijn. Gemeenten krijgen de plicht om mee te werken aan de aanleg van antenne-installaties voor supersnel internet. Er worden op verschillende plaatsen in Nederland testen uitgevoerd. IJsselstein is zich ook aan het voorbereiden voor de uitrol van 5G.

Is 5G schadelijk voor de gezondheid? 

Door de komst van 5G-netwerken zal de hoeveelheid straling toenemen. 5G verhoogt de blootstelling aan radiofrequente elektromagnetische velden. Raadsleden zien steeds meer bezorgde berichten binnenkomen over 5G. Daarom organiseren de partijen SDIJ, PvdA en VVD samen met Rob Verboog (voorzitter CLPD) een informatieavond over 5G voor politici en inwoners. Tijdens deze informatieavond zullen gastsprekers de voor- en nadelen van de voorgenomen 5G uitrol toelichten. Tevens is de GGD aanwezig voor individuele vragen.

Informatieavond over 5G 

De informatieavond is op donderdag 23 januari 2020 van 19.30 - 22.30 uur in de Raadszaal in het Stadhuis aan de Overtoom.
Om richting te geven aan de avond, worden deelnemers gevraagd om hun vragen bij de aanmelding mee te geven. Aanmelden kan via: griffie@ijsselstein.nl

Programma 

  • 19.00 Inloop
  • 19.30 Inleiding Luuk Nagtegaal met online enquête
  • 19.45 Gastspreker Lisette Kruit, Antennebureau
  • 20.15 Gastspreker Rob Bongenaar, Monet
  • 20.45 Pauze
  • 21.00 Gastspreker Dr. Leendert Vriens, StopUMTS
  • 21.30 Gastspreker Drs. Anouk de Bont, Let's Talk About Tech
  • 22.00 Afsluiting Luuk Nagtegaal met online enquête en plenaire vragenronde
  • 22.30 Einde informatieavond

 


Meer informatie Bron: Sarah Zandstra (SDIJ)

« terug
Uitvaartverzorging Midland
Fietsspecialist Panoven
TriKyRa Licht & Geluid