Alles van IJsselstein
Bekijk de agenda

MIJ Podium: vertelconcert over Suzanne Manet-Leenhoff

MIJ Podium: vertelconcert over Suzanne Manet-Leenhoff
IJsselstein
Aanvang vanaf 20:00u, inloop vanaf 19:30u
Museum IJsselstein


20 maart nemen celliste Oihana Aristizabal Puga en pianiste Lineke Lever je mee naar het 19e eeuwse Parijs, tijdens een prachtig vertelconcert over Suzanne Manet-Leenhoff.

Celliste Oihana Aristizabal Puga en pianiste Lineke Lever werken al jaren samen als duo. Ze verkennen altijd weer de grenzen om bijzondere programma's samen te stellen. De afgelopen jaren hebben ze o.a. programma's gemaakt over (het einde van) de Eerste Wereldoorlog, in samenwerking met een historica. Daarnaast hebben ze samengewerkt met dansers, acteurs en vertellers. In het seizoen 2019-2020 spelen ze het programma over de Nederlandse pianiste en zangeres Suzanne Manet-Leenhoff (Delft, 30 oktober 1829 - Parijs, 8 maart 1906).

Suzanne Manet-Leenhoff was een pianiste en zangeres, maar ook de echtgenote van de beroemde Franse schilder Édouard Manet. Suzanne groeide op in Zaltbommel, in een artistieke familie. Haar vader, Carolus Antonius Leenhoff, was stadsbeiaardier van Zaltbommel. Een van haar broers was de toen succesvolle beeldhouwer Ferdinand Leenhoff en haar zwager was kunstenaar Joseph Mezzara.

Celliste Oihana Aristizabal Puga en pianiste Lineke Lever spelen muziek van o.a. Franz Liszt, haar vader Carolus Leenhoff, bevriende componist Jacques Offenbach, Suzanne's favoriete componisten Richard Wagner en Robert Schumann en van de vader van haar zoon, Gustave-Adolphe Koëlla. Arrangeur Willem van Merwijk heeft speciaal voor Oihana en Lineke mooie arrangementen gemaakt van de muziek van Carolus Leenhoff en Gustave-Adolphe Koëlla.

De musici voorzien het programma van toelichting en tonen afbeeldingen van schilderijen van Manet.

 

Wanneer: 20 maart 2020, 20.00 uur (inloop 19.30 uur)
Waar: Museum IJsselstein
Wie: iedereen
Kosten: 10,- euro p.p.
Aanmelden: via aanmelden@museumijsselstein.nl


Meer informatie www.museumijsselstein.nl

« terug
Brasserie De Kloostertuin
Van Lexmond Wonen
A NAAR B KOERIERS
Fietsspecialist Panoven
TriKyRa Licht & Geluid