Alles van IJsselstein
Bekijk de agenda

Het beste uit 2015 van Galerie Pouloeuff

Het beste uit 2015 van Galerie Pouloeuff
IJsselstein
- zondag 24 april 2016 Aanvang 19:30u tot 21:30u / Inloop 19:15u
Walkade 2 / 3401 DS IJsselstein


Aanstormend talent bij MIJ

Museum IJsselstein (MIJ) presenteert van 12 maart tot en met 29 mei 2016 ‘Aanstormend talent bij MIJ.

 

Het beste uit 2015 van Galerie Pouloeuff'. In deze prikkelende tentoonstelling is werk te zien van aanstormende, talentvolle kunstenaars die een verfrissende, absurde of juist confronterende blik op de maatschappij geven. Bekijk galopperende paarden in de zee, dromerige portretfoto's, een drijvende vissenkom, samengesmolten dieren en porselein in zoete kleuren. De energie spat van het werk af, net als de speelsheid en kwaliteit.

MIJ toont dit voorjaar in ‘Aanstormend talent bij MIJ' een selectie van de beste werken die het afgelopen jaar bij Galerie Pouloeuff te zien waren. Diverse disciplines komen samen in deze tentoonstelling: fotografie, vormgeving, schilderkunst, beeldhouwkunst, tekenkunst en film. De kunstenaars experimenteren met bijzondere technieken en materialen en brengen uiteenlopende onderwerpen naar voren. Een aantal kunstenaars in ‘Aanstormend talent bij MIJ' heeft een fascinatie voor onze ogenschijnlijke alledaagse omgeving. Bij Daniëlle Frenken lijken dieren aan elkaar te groeien, te versmelten. De assemblages presenteren een absurde waarheid die zowel aantrekt als afstoot. Daarnaast zijn er kunstenaars die de kijker beelden van kwetsbaarheid tonen. Zachte etslijnen, verstilde portretten en fragiele beelden. De natuur is tevens een belangrijke inspiratiebron in enkele tentoongestelde werken. De foto's van Olivier van Hartingsveldt doen zeer paradijselijk aan met mannen op paarden die door de vloedlijn galopperen. De harde werkelijkheid is echter anders, want deze mannen leven in grote armoede.

Foto: Daniëlle Frenken, Antlers, 2014

Een bijzondere kijkmethode bij MIJ

Speciaal voor deze tentoonstelling introduceert MIJ een bijzondere kijkmethode. Wist je dat een museumbezoeker gemiddeld maar 9 seconden stilstaat bij een kunstwerk? Visible Thinking, ofwel ‘zichtbaar denken', is een techniek waarmee je beter en intensiever leert kijken. Tijd is een cruciale factor om iets goed in je op te nemen. Hierdoor ga je van kijken naar zien. Dit kan je doen door drie simpele vragen te stellen: ‘Wat zie ik?', ‘Wat denk ik?' en ‘Wat vraag ik mij af?' Je krijgt van ons post-its en een potlood. Beantwoord de vragen en plak jouw ideeën op naast de kunstwerken. Duik in het kunstwerk en kijk eens wat langer.

Samenwerking met Galerie Pouloeuff

MIJ vindt het belangrijk om een diversiteit aan kunstdisciplines te laten zien maar ook een diversiteit aan kunstenaars, van lokale tot internationaal bekende kunstenaars, van gevestigde namen tot aanstormende talenten. Om die reden werkt MIJ samen met Galerie Pouloeuff uit Naarden. Galerie Pouloeuff is een platform en broedplaats voor jong artistiek talent dat hun bijzondere aanleg laat zien op een professioneel podium.

Foto: Olivier van Hartingsveldt, Horsemen, Beyond paradise, 2015

Deelnemende kunstenaars

Izabela Boloz, Pleunie Buyink, Tessa Chaplin, Merel van Engelen, Daniëlle Frenken, Olivier van Hartingsveldt, Carri Harwig, Inge van Heerde, Ruben Jager, Jaap Kamsma, Lucas Muñoz, Rosa Marijn Oostveen, Mieke Robroeks, Mayke Verhoeven, Daphne Wageman, Bas van Wieringen, Marthe Zink.

Bezoekadres:
Museum IJsselstein
Walkade 2-4
3401 DS IJsselstein
www.museumijsselstein.nl
030 - 688 6800

Museum open: woensdag t/m zondag van 13.00 tot 17.00 uur

 


Meer informatie www.museumijsselstein.nl

« terug
Fietsspecialist Panoven
Brasserie De Kloostertuin
Van Lexmond Wonen
Den Hartog Verzekeringen BV  & RegioBank