Alles van IJsselstein
Bekijk de agenda

Herentalsdag 2020

Herentalsdag 2020
IJsselstein
Aanvang vanaf 12:00u
Overtoom


Op zaterdag 23 mei 2020 vindt in IJsselstein de Herentalsdag plaats.

Deze dag is een initiatief van het Jumelage Comité IJsselstein - Herentals. Het comité wil met deze feestelijke Herentalsdag samen met alle inwoners van IJsselstein en regio, de langdurige vriendschapsrelatie tussen IJsselstein en het Belgische Herentals vieren. Herentals zal zich op deze dag dan ook aan u presenteren en er zullen veel uitwisselingen plaats vinden. .

De jumelage bestaat dit jaar namelijk 45 jaar. Ter ere van dit 45-jarig jubileum gaan op zaterdag 23 mei verschillende verenigingen en organisaties op cultureel, sportief, maatschappelijk en bestuurlijk gebied elkaar in IJsselstein ontmoeten.

Om 12.00 uur vindt de officiële opening plaats op de Overtoom. Uit Herentals zal hierbij de burgemeester mevrouw Olmen , schepenen en raadsleden aanwezig zijn. Burgemeester van Domburg zal eveneens aanwezig zijn met de IJsselsteinse wethouders en de raadseden. Na de openingswoorden van beide burgemeesters worden de vijf vlaggen (de Belgische, Herentalse ,Vlaamse Leeuw, de Nederlandse en IJsselsteinse vlag) gehesen en worden de twee volksliederen gespeeld.
Vanaf 12.30 uur kunt u de kraampjes bezoeken die daar zijn opgesteld, naar verschillende optredens op het podium op de Overtoom kijken en luisteren of wat eten en drinken.

Daarnaast kunt u allerlei optredens bijwonen en exposities bezoeken in de bibliotheek, basiliek, Oude Nicolaaskerk , Mariënstein, Oude Stadhuis en binnenstad. In enkele sporthallen vinden sportuitwisselingen plaats.
Vanaf 14.00 uur spelen er bands in het Kloosterplantsoen, vertellen vertellers u Vlaamse volksverhalen en kunt u en/of uw (klein)kinderen aan verschillende Vlaamse volksspelen meedoen. Van 16.30 tot 19.30 uur kunt u daar ook deelnemen aan de Breugeltafel. Dit is een traditioneel Vlaams buffet, bestaande uit typische koude en warme lekkernijen .

Kortom... op 23 mei is het feest op verschillende plekken in IJsselstein. U bent van harte uitgenodigd om dit feest samen met ons te vieren. Meer info is te vinden op de site www.inijsselstein.nl.


Meer informatie www.inijsselstein.nl

« terug
Brasserie De Kloostertuin
Van Lexmond Wonen
Uitvaartverzorging Midland
TriKyRa Licht & Geluid