Alles van IJsselstein
Bekijk de agenda

Staatsecretaris Mona Keijzer bezoekt ondernemers

Staatsecretaris Mona Keijzer bezoekt ondernemers
IJsselstein Geplaatst 20 maart 2020

Het coronavirus heeft veel impact op lokale ondernemers in het midden- en kleinbedrijf.

Hoe gaan zij hiermee om? Staatssecretaris Mona Keijzer van Economische Zaken en Klimaat bezocht, op uitnodiging van burgemeester Van Domburg, vanochtend winkeliers in onze binnenstad. Zij sprak met ondernemers welke invloed het Coronavirus op hun bedrijfsvoering heeft.
Elke ondernemer heeft zijn/haar eigen beleving. Er zijn ondernemers die het moeilijk hebben: zorgen, zowel financieel als ook over het welzijn van de medewerkers. En ook zijn er ondernemers die door het koopgedrag van de consument hun omzet zien stijgen.
De staatssecretaris wil de ondernemers ontmoeten; luisteren naar hun verhalen, hun zorgen en ook uitleg geven over de maatregelen die het kabinet heeft genomen om de ondernemers die het moeilijk hebben te steunen.
In een rondgang door de binnenstad is gesproken met Gert en Edith Berculo van de Fresh Corner, Janneke den Hartog van Baars Bloembinders, Sanne Baartmans van Hizi Hair en Leonie Duin van My Kids Store.


Er was een brede belangstelling voor dit bezoek. In het gezelschap waren ook Jacco Vonhof, MKB NL, Dirk Beljaarts, directeur Koninklijke Horeca Nederland, Maurice Crusio, voorzitter Algemene Nederlandse Kappers Organisatie en Jan Meerman, directeur INRetail.
Het bezoek werd afgesloten met een ronde tafelgesprek in Brasserie de Kloostertuin in aanwezigheid van Jos Epping en Frits Mulder, binnenstadmanager.Burgemeester Patrick van Domburg: "Het bezoek van de staatssecretaris was zeer waardevol. Ze heeft naar eigen zeggen een goed beeld gekregen van wat het coronavirus met een stad doet en wat de financiële maatregelen om ondernemers tegemoet te komen, kunnen betekenen. Ook werden dilemma's duidelijk. Een goed voorbeeld is het dilemma van kapperszaken om wel of niet open te gaan. Zij bespreekt dit met haar ambtsgenoot van Volksgezondheid om tot een meer duidelijke richtlijn te komen".


Meer informatie | Gemeente IJsselstein

Reacties op dit bericht


Zelf een reactie toevoegen

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
« terug

Fietsspecialist Panoven
Uitvaartverzorging Midland
Margreet Hairstyling