Alles van IJsselstein
Bekijk de agenda
< maart 2019 >
wk
ma
di
wo
do
vr
za
zo
9
 
 
 
 
1
2
3
10
4
5
6
7
8
9
10
11
11
12
13
14
15
16
17
12
18
19
20
21
22
23
24
13
25
26
27
28
29
30
31

Boomfeestdag in uitbreiding IJsselsteinse bos

Boomfeestdag in uitbreiding IJsselsteinse bos
IJsselstein Geplaatst 17 maart 2016

Kinderen planten bomen voor aantrekkelijk nieuw bos met recreatiemogelijkheden voor de regio

Tijdens de nationale Boomfeestdag, woensdag 16 maart, hebben kinderen van basisschool De Pijler samen met gedeputeerde Mariëtte Pennarts van de Provincie Utrecht en wethouder Vincent van den Berg 100 bomen geplant. Zij hebben de aftrap gegeven voor de aanplant van 50.000 bomen. Hiermee is de uitbreiding van het IJsselsteinse bos aan de Noord-IJsseldijk bijna afgerond. Het bos wordt verdubbeld in omvang. Naast de uitbreiding van het bestaande bos heeft het gebied nu ook een vlonderpad over een waterpartij, een uitkijkheuvel en een plukboomgaard erbij gekregen. Mensen uit de regio krijgen hiermee een meer gevarieerd en aantrekkelijk gebied om te ontspannen, te spelen en te genieten van rust en natuur.

Een leerlinge van de Pijler mocht samen met Wout Neutel, provinciehoofd Utrecht Staatsbosbeheer en wethouder Huib Veldhuijsen een kleurrijk informatiepaneel onthuld. Het bord is gemaakt door kinderen van De Pijler tijdens de lessen van Buitenwijs. Op het informatiepaneel vertellen de kinderen welke dieren eer allemaal zijn in het IJsselsteinse bos; Hoe het bos ontstaan is; Tips hoe we het boos schoon kunnen houden en natuurlijk ook welke leuke dingen je kunt doen in het bos.
Zodra de weersomstandigheden gunstig zijn zal de aannemer op korte termijn de bomen planten, zodat in het voorjaar iedereen gebruik kan maken van het nieuwe bosgedeelte.

Klik op onderstaande foto voor een kleine impressie Boomfeestdag 2016 IJsselstein:

Boomfeestdag

De aanplant is gekoppeld aan de Nationale Boomfeestdag. Het thema van dit jaar is Bomen en Bossen. Staatsbosbeheer wil met dit thema onder de aandacht brengen dat bomen en bossen goed zijn voor de biodiversiteit en gezondheid. De aanplant van 50.000 bomen als uitbreiding op het IJsselsteinse bos biedt extra ruimte voor spelen, rust, ontspanning en genieten van de natuur dat grenst aan het stedelijk gebied.

Parkachtige setting

Het nieuwe gedeelte van het bos krijgt een parkachtige setting met onder meer sierlijke bomenlanen, bosvakken, een vlonderpad over een afgegraven waterpartij. Er zijn verschillende wandelpaden aangelegd en die zijn verbonden met het oude bos. Bezoekers kunnen gebruik maken van de plukboomgaard waar fruit- en notenbomen zijn geplant. Het nieuwe deel van het bos biedt veel speelruimte en activiteiten voor kinderen. Iedereen is welkom. Alleen voor honden is in het nieuwe deel een aanlijnplicht.

Samenwerking
Voor de inrichting van het IJsselsteinse bos hebben de provincie Utrecht, gemeente IJsselstein en Staatsbosbeheer de handen ineen geslagen. Het bos komt in eigendom en beheer bij Staatsbosbeheer. De uitbreiding van het bos maakt deel uit van het programma ‘Recreatie om de Stad'. Bedoeld om het Hollandse IJsselgebied te ontwikkelen tot een gevarieerd en toegankelijk recreatiegebied voor inwoners van IJsselstein en de regio.

 

magreet

Meer informatie | Gemeente IJsselstein

Reacties op dit bericht


Zelf een reactie toevoegen

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
« terug

Wish Hairstyling
Dierenkliniek IJsselstein
Uitvaartverzorging Midland
De Bruin Entertaiment
Van Lexmond Wonen
Den Hartog Verzekeringen BV  & RegioBank