Alles van IJsselstein
Bekijk de agenda
< januari 2019 >
wk
ma
di
wo
do
vr
za
zo
1
 
1
2
3
4
5
6
2
7
8
9
10
11
12
13
3
14
15
16
17
18
19
20
4
21
22
23
24
25
26
27
5
28
29
30
31
 
 
 

Noor en Stijn winnen IJsselsteinse Voorleeswedstrijd

Noor en Stijn winnen IJsselsteinse Voorleeswedstrijd
IJsselstein Geplaatst 9 februari 2018

Noor Jonker van basisschool De Opstap en Stijn Smits van basisschool O.L.V. van Fatima hebben donderdag 8 februari in Theater Pantalone de IJsselsteinse Voorleeswedstrijd gewonnen.

Aan deze voorronde van de Nationale Voorleeswedstrijd, georganiseerd door de Bibliotheek Lek & IJssel, deden elf schoolkampioenen mee. De twee winnaars gaan door naar de regiofinale.

De wedstrijd werd gehouden in twee rondes. Iedere ronde leverde een winnaar op en beide winnaars gaan door naar de regiofinale.

De schoolkampioenen werden door presentator Ilja Bakker naar voren gehaald en kort aan het publiek voorgesteld. Vervolgens las iedere kandidaat een fragment voor uit een zelf gekozen boek.

De jury, bestaande uit Anneke van der Kroef (leerkracht SBO De Wenteltrap), Ad de Regt(wethouder) en Jos Bol (Kunst Centraal), had de moeilijke taak uit al deze voorleeskanjers per ronde een winnaar aan te wijzen. Er werd gelet op zaken als uitspraak, verstaanbaarheid en tempo. Ook het contact van de voorlezer met het publiek was belangrijk. Tijdens het juryberaad kon het publiek meedoen aan een boekenquiz.

Noor Jonker las een fragment voor uit ‘Roald Dahl's Schatkamer'. Ze deed dat zo goed, dat zowel de jury als het publiek als het ware verdronken in het verhaal. De jury prees haar stemgebruik.

Stijn Smits las voor uit het boek ‘Dummie de Mummie en de dans van de cobra' van Tosca Menten. Hij koos een lastig fragment, waar ook Engelse woorden in staan. Stijn maakte het publiek aan het lachen; de juryleden voelden dat zij helemaal werden meegetrokken in het verhaal.

Noor en Stijn zullen de IJsselsteinse eer verdedigen in de regiofinale op woensdag 14 maart in Houten.

 

Chocolaterie Zuccotto

Meer informatie | www.bibliotheeklekijssel.nl

Reacties op dit bericht


Zelf een reactie toevoegen

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
« terug

Eet- en Drinkhuis
ZZpijl
De Bruin Entertaiment
Den Hartog Verzekeringen BV  & RegioBank
Chocolaterie Zuccotto