Alles van IJsselstein
Bekijk de agenda
< april 2019 >
wk
ma
di
wo
do
vr
za
zo
14
1
2
3
4
5
6
7
15
8
9
10
11
12
13
14
16
15
16
17
18
19
20
21
17
22
23
24
25
26
27
28
18
29
30
 
 
 
 
 

Vervanging overweg bij eindhalte IJsselstein-Zuid

Vervanging overweg bij eindhalte IJsselstein-Zuid
IJsselstein Geplaatst 7 april 2018

De overweg van de trambaan op de kruising van de Jan Bijhouwerstraat en de Praagsingel in IJsselstein gaat binnenkort op de schop.

Zaterdagmorgen 7 april zijn werkzaamheden bij de tramovergang tussen de Praagsingel en de tuinensingel in de wijk zenderpark gestart. Hierdoor rijden er tussen Nieuwegein en IJsselstein zuid geen trams maar bussen. Veel mensen gaan hierdoor naar de binnenstad om de vervangende bus te pakken naar Nieuwegein of de bus naar Utrecht. Voor automobilisten en fietsers is het ook een stukje omrijden. Voor velen van hen is de overlast minimaal.

Laden...

Foto's Djayden Overwater

Het is nodig de overweg volledig te vervangen en dat betekent weekendwerk op zaterdag 7 en zondag 8 april. Tijdens de werkzaamheden wordt deze kruising volledig afgesloten. Het verkeer wordt ter plekke omgeleid.
Vrijdagavond 6 april start het werk met het doorslijpen van het oude spoor. De overweg wordt vervolgens weer compleet opgebouwd, nadat ook alle ballast is afgevoerd. Voor dit werk gebruiken we machines die voor enige mate van geluidsoverlast kunnen zorgen.

WERK STOPT NA 23.00 UUR

Zondagavond verschijnt nadat de lasploeg klaar is een stopmachine op de trambaan, die het spoor in de overweg stabiliseert. De werkzaamheden overdag zijn tot circa 23 uur. Er wordt niet 's nachts gewerkt. De vernieuwde overweg wordt op maandag 9 en dinsdag 10 april afgewerkt met klinkers. Rond 16 uur op 10 april gaat de overweg weer open.

GEEN TRAMS MAAR BUSSEN

Vanwege deze werkzaamheden rijden op 7 en 8 april tussen de haltes Nieuwegein-Centrum en IJsselstein-Zuid geen trams. Vervoerder U-OV zet in plaats daarvan bussen in.

Ga voor de dienstregeling van deze buslijnen naar de website www.u-ov.info

Citybed IJsselstein Auping

Meer informatie | www.provincie-utrecht.nl | Bron & afbeelding: Ron van Dopperen

Reacties op dit bericht


Zelf een reactie toevoegen

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
« terug

TriKyRa Licht & Geluid
ZZpijl
Margreet Hairstyling
Uitvaartverzorging Midland