Alles van IJsselstein
Bekijk de agenda
< april 2019 >
wk
ma
di
wo
do
vr
za
zo
14
1
2
3
4
5
6
7
15
8
9
10
11
12
13
14
16
15
16
17
18
19
20
21
17
22
23
24
25
26
27
28
18
29
30
 
 
 
 
 

LDIJ en VVD als grootste partijen IJsselstein

LDIJ en VVD als grootste partijen IJsselstein
IJsselstein Geplaatst 6 april 2018

Woensdag 4 april heeft een gesprek plaatsgevonden om een coalitie te vormen tussen de twee grootste partijen en winnaars van de verkiezingen, de LDIJ en de VVD.

Op 21 maart jl. hebben de Gemeenteraadsverkiezingen 2018 plaatsgevonden. Direct hierna is op verzoek van de LDIJ als grootste partij Paul Kokkeler verzocht om als informateur op te treden en verkennende gesprekken te voeren.

Reeds op 22 maart jl. heeft de informateur een gezamenlijke sessie met alle lijsttrekkers gehouden, waarin het proces is geschetst. Vervolgens zijn er 1 op 1 gesprekken gehouden met alle 7 partijen.

Op 28 maart jl. heeft Paul Kokkeler zijn gesprekken afgerond en de uitkomsten in zijn rapportage opgenomen. De aanbeveling is om een coalitie te vormen tussen de twee grootste partijen en winnaars van de verkiezingen, de LDIJ en de VVD.

Op 4 april jl. heeft een gesprek tussen LDIJ en VVD plaatsgevonden onder begeleiding van Paul Kokkeler. Op grond van dit gesprek is vastgesteld dat beide partijen mogelijkheden zien in deze combinatie.
Gelet op de nieuwe samenwerking die voor de komende 4 jaar mogelijk zal ontstaan tussen de LDIJ en de VVD is besloten dat beide partijen de coalitiegesprekken onderling voortzetten teneinde te komen tot een gedegen Collegeprogramma voor de periode 2018-2022. Beide partijen hebben de verwachting uitgesproken om binnen enkele weken tot een afronding te komen en te streven naar installatie van het nieuwe College op woensdag 9 mei a.s.

Hiermee is formeel de rol als informateur van Paul Kokkeler afgerond.

Vanzelfsprekend willen Ronald Koehorst (fractievoorzitter LDIJ)
en Anastasia van der Lugt (fractievoorzitter VVD) hem bedanken voor de werkzaamheden die hij in korte tijd heeft verricht en de steun die hij ons heeft gegeven in het verdere proces.

 

City Bed IJsselstein

Meer informatie | Ronald Koehorst, fractievoorzitter LDIJ | Anastasia van der Lugt, fractievoorzitter VVD

Reacties op dit bericht


Zelf een reactie toevoegen

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
« terug

ZZpijl
Van Lexmond Wonen
Chocolaterie Zuccotto
Wish Hairstyling