Alles van IJsselstein
Bekijk de agenda
< april 2019 >
wk
ma
di
wo
do
vr
za
zo
14
1
2
3
4
5
6
7
15
8
9
10
11
12
13
14
16
15
16
17
18
19
20
21
17
22
23
24
25
26
27
28
18
29
30
 
 
 
 
 

Een Waaks! succes

Een Waaks! succes
IJsselstein Geplaatst 12 april 2018

Oplettende hondenbezitter voorkomt misdrijf door ontdekking voorhamer

Op 10 april jl zag een oplettende Waaks! deelnemer een 4kg zware voorhamer verstopt liggen in de struiken in de wijk Achterveld. De voorhamer werd meegenomen en de politie werd gewaarschuwd. Hierdoor is waarschijnlijk een inbraak of een ander misdrijf voorkomen. Het bewijst dat oplettende hondenbezitters belangrijk zijn voor de veiligheid in onze stad.

Hondenbezitters laten meerdere malen per dag de hond uit en lopen daarbij vaak vaste rondes. Hierdoor zijn zij vertrouwd in de omgeving en kan het sneller opvallen als er iets niet klopt. Zij zien wat afwijkt. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een kliko die anders staat, een onbekende in de tuin van de buren, vreemde personen die aan auto's rommelen of verdachte personen die rondhangen op straat.

Waaks!

Iedereen wil graag veilig wonen. De politie en gemeente doen zoveel mogelijk om de veiligheid te waarborgen. Maar die kunnen het niet alleen! Daarom vragen zij de medewerking van hondenbezitters. De melding kan precies de gouden tip zijn die nodig is. Bovendien is het een prettig idee voor alle buurtbewoners als ze weten dat heel veel mensen opletten

Hoe werkt het

Ziet u als hondenbezitter een verdachte situatie dan belt u 112 en zegt dat u deelnemer van project Waaks! bent. Bij de meldkamer kent men Waaks! en ze weten dan ook dat deelnemers alert zijn op verdachte situaties. De politie komt snel ter plaatse. De politie geeft terugkoppeling van acties en behaalde resultaten.

Aanmelden

Alle inwoners die deel willen nemen kunnen zich aanmelden bij de gemeente via r.v.reenen@ijsselstein.nl onder vermelding van aanmelding Waaks! Meedoen is geheel vrijblijvend en het maakt IJsselstein nog veiliger.

 

City Bed IJsselstein

Meer informatie | Gemeente IJsselstein

Reacties op dit bericht


Zelf een reactie toevoegen

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
« terug

Dierenkliniek IJsselstein
Brasserie De Kloostertuin
Luigi's IJssalon
Chocolaterie Zuccotto
Van Lexmond Wonen