Alles van IJsselstein
Bekijk de agenda
< januari 2019 >
wk
ma
di
wo
do
vr
za
zo
1
 
1
2
3
4
5
6
2
7
8
9
10
11
12
13
3
14
15
16
17
18
19
20
4
21
22
23
24
25
26
27
5
28
29
30
31
 
 
 

60-jaar getrouwd Gerrit en Riet Nijkamp - van IJzendoorn

60-jaar getrouwd Gerrit en Riet Nijkamp - van IJzendoorn
IJsselstein Geplaatst 10 mei 2018

Afgelopen dinsdag 8 mei bezocht burgemeester Domburg het Diamanten paar en nam een prachtige bos bloemen voor beide mee.

Riet Nijkamp is geboren in Utrecht en Gerrit is geboren in Gelderland, hebben elkaar ontmoet in de kerk te Utrecht toen Riet 16 was en Gerrit 18. Na 5 jaar verkering zijn Riet en Gerrit in Utrecht getrouwd. Er was grote woningnood, dus het pas getrouwde stel heeft ingewoond bij de ouders van Riet in de Schilderswijk van Utrecht. Daarna verhuisden zij naar het Thomas. a Kempisplantsoen en wanneer het warm was liepen zij door de Poelhekkestraat naar het Majellapark. Wanneer zij door deze straat liepen zeiden ze "je zal hier toch mogen wonen". Jaren later kochten zij in die straat een huis.

Gerrit heeft altijd in Utrecht gewerkt bij Leefsma en Concordia. Riet Nijkamp is altijd druk geweest met vrijwilligerswerk o.a. ziekenhuizen, vakantieweken, in de kerk, enz. Ze zijn allebei altijd actief geweest in hun kerkgemeenschap en nu nog steeds in de Ontmoetingskerk in IJsselstein.

In 1960 en 1961 werden de dochters geboren. In 1984 werden zij voor het eerst opa en oma. De oudste dochter woont in Meppel en de jongste dochter woont in IJsselstein. Ze hebben 6 kleinkinderen gekregen, 3 kleinzonen en 3 kleindochters. Kleinkinderen logeerden graag in Utrecht. Zij mochten altijd bij oma in het grote bed. Opa ging dan "onder protest" naar zolder. De kleinkinderen zijn allemaal volwassen, de oudste is 33 en de jongste is 23. Inmiddels hebben zij ook een achterkleinzoon van 5,5 en een achterkleindochter van 3,5. Gerrit en Riet zijn blij en trots op hun kinderen, kleinkinderen en achterkleinkinderen. Maar andersom zijn de kinderen, kleinkinderen en achterkleinkinderen heel gelukkig met Gerrit en Riet.

Met hun kinderen, wanneer er tijd was tussen werk en de vele vrijwilligers werkzaamheden, was er ook nog tijd om er met de auto op uit te gaan tijdens de vakantie door Europa, met de meest bezochte bestemming Italië.

Sinds 2002 wonen zij in IJsselstein. Ze wonen daar met veel plezier (al bijna 16 jaar). Vanaf dag 1 voelde beiden zich helemaal thuis in het IJsselstein.

Binnenkort gaan ze hun 60-jarig huwelijk vieren en brunchen samen met hun familie.

Tip voor een goed huwelijk gaven beiden aan:

Elkaar niet bezitten, elkaar de ruimte geven, van elkaar houden en dankbaar zijn.

 

M Line Nederland bij Citybed IJsselstein


Meer informatie | https://www.ijsselstein.nl

Reacties op dit bericht


Zelf een reactie toevoegen

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
« terug

Eet- en Drinkhuis
Den Hartog Verzekeringen BV  & RegioBank
ZZpijl
City Bed IJsselstein
Jill’s City Spa
Fietsspecialist Panoven