Alles van IJsselstein
Bekijk de agenda
< maart 2019 >
wk
ma
di
wo
do
vr
za
zo
9
 
 
 
 
1
2
3
10
4
5
6
7
8
9
10
11
11
12
13
14
15
16
17
12
18
19
20
21
22
23
24
13
25
26
27
28
29
30
31

Slechte generale voor fierljeppers tijdens de Polsstokdag

Slechte generale voor fierljeppers tijdens de Polsstokdag
Polsbroekerdam Geplaatst 23 juli 2018

Afgelopen zaterdag vond de laatste test plaats voor de springers van het Hollandse kamp. Tot sterke prestaties leidde dit echter niet.

Foto: Winnaar Junioren - Daniel Cluistra

In Polsbroekerdam werden tal van activiteiten georganiseerd naast de wedstrijd, waarmee het publiek alsnog vermaakt kon worden. Na afloop van de wedstrijd konden toeschouwers met een touw de overkant van de sloot proberen te halen tijdens het Slingerapen. 

Vorig jaar werd er tijdens de polsstokdag nog tweemaal over de 21-meter gesprongen, echter was dit nu heel anders. De senioren kwamen met moeite over de 18-meter en alleen Erwin Timmerarends (Montfoort) wist de 19-meter grens te doorbreken. Zijn 19.29 meter was voldoende voor de winst van de Klever Montage-Bokaal. Opvallend was wel dat de nummer zeven van de senioren, Wilco van Amerongen (Benschop), nog geen meter van de winnaar landde: 18.43 meter. Dit laat zien dat de verschillen tussen de springers klein waren.

Winnaar senioren - Erwin Timmerarends

Op de schans van de dames was er een harde tegenwind wat het springen lastig maakte. Uiteindelijk was Wendy Helmes (IJsselstein) de sterkste. Met 15.36 meter was zij duidelijk de beste en deed ze erg goede zaken voor het De Samenwerking-Klassement. Kimberley Engelhard (Gouda) wist het haar nog moeilijk te maken. Met een sprong van 15.07 kwam ze aardig in de buurt, echter moest ze genoegen nemen met een tweede plaats. Derde werd Dymphie Baas (Oudewater) met een afstand van 14.34 meter.

Daniel Cluistra (Haastrecht) is de man in vorm in de junioren-categorie. Op woensdag won hij de wedstrijd met een nieuw persoonlijk record (18.79 meter) en ook op zaterdag was hij weer de beste. Met een afstand van 17.40 meter bleef hij Matthieu van Vuuren (Benschop) precies een halve meter voor.

In de jongenscategorie overheerste Reinier Overbeek (Benschop) weer. Met 18.37 meter was hij ruim verder dan Guus Hoogland (Montfoort), die strandde op een prima afstand van 16.20 meter.

Demi Groothedde (Jaarsveld) wist de wedstrijd in een dun bezette meisjescategorie te winnen. Haar afstand van 13.71 meter was voldoende voor de Klever Montage-Bokaal, echter zal er tijdens de NFM verder gesprongen moeten worden.

magreet

Klik hier voor de uitslagen!

Zaterdag 28 juli Nationale Fierljep Manifestatie in It Heidenskip

Aankomende zaterdag 28 juli zal in It Heidenskip voor de 30e keer worden gesprongen om de Nationale Fierljep Manifestatie (NFM). Bij deze prestigieuze wedstrijd worden de eerste hoofdprijzen van het seizoen verdeeld.

De NFM zal zaterdag om 9.30 uur starten met de eerste voorrondes, de finales om 19 uur. De wedstrijd vindt traditioneel plaats in It Heidenskip.


Meer informatie | www.pbholland.nl | Verslag: Rian Baas

Reacties op dit bericht


Zelf een reactie toevoegen

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
« terug

Eet- en Drinkhuis
Fietsspecialist Panoven
Van Lexmond Wonen
Dierenkliniek IJsselstein
Den Hartog Verzekeringen BV  & RegioBank