Alles van IJsselstein
Bekijk de agenda
< maart 2019 >
wk
ma
di
wo
do
vr
za
zo
9
 
 
 
 
1
2
3
10
4
5
6
7
8
9
10
11
11
12
13
14
15
16
17
12
18
19
20
21
22
23
24
13
25
26
27
28
29
30
31

Hollandse polsstokverspringers stellen teleur bij NFM

Hollandse polsstokverspringers stellen teleur bij NFM
De Utrechtse Waarden Geplaatst 31 juli 2018

Tijdens de Nationale Fierljep Manifestatie in It Heidenskip (FR) hebben de Hollandse polsstokverspringers het succes van de Tweekamp niet door kunnen trekken.

Afgelopen zaterdag waren het oudgedienden van It Heidenskip die er bij de senioren en dames met de titel vandoor gingen. Reinier Overbeek (Benschop) en Demi Groothedde (Jaarsveld) wisten de eer voor het Hollandse kamp hoog te houden, door de titel mee naar huis te nemen.

Bij de senioren wisten Jaco de Groot (Woerden) en Rian Baas (Utrecht) zich niet te plaatsen voor de tweede finale ronde. Ook Erwin Timmerarends (Montfoort) kwam met moeite over de 18-meter. Een felle oostenwind maakte het voor Hollandse springers lastig om het rechte pad te vinden. Oane Galama (It Heidenskip) had hier beduidend minder moeite mee. De thuisspringer verbleef voor langere tijd in Nieuw-Zeeland, maar kwam terug en pakte direct de titel met een afstand van 20.41 meter. Ricardo Faaij (Haastrecht) sprong zich knap naar het podium. Zijn 19.31 meter was voldoende voor een derde plaats, achter Nard Brandsma (Workum).

De damescategorie kende een verrassende winnares. De Friese dames lieten bij de tweekamp geen schijn van het niveau van de Hollandse dames zien, echter wist er nu toch een Friese dame te winnen. Tessa Kramer (It Heidenskip) sprong dit seizoen slechts een paar wedstrijden, echter tijdens het NFM was zij in topvorm. Haar 14.66 meter zou normaliter een afstand zijn waar Hollandse dames als Dymphie Baas (Oudewater) en Wendy Helmes (IJsselstein) vaak overheen gaan. Julia van Eijk (Vlist) versloeg haar Hollandse concurrentes en werd uiteindelijk derde met 14.22 meter.

Freark Kramer (It Heidenskip) won de NFM vorig jaar al in de juniorencategorie en wist zijn titel te prolongeren. De thuisspringer zag dat concurrenten moeite hadden om een afstand neer te zetten. Met 18.13 meter sprong hij maar nipt verder dan zijn twee Friese concurrenten Jan-Teade Nauta (IJlst) en Rutger Piersma (It Heidenskip). Richard van Bemmel (Utrecht) was de best geklasseerde Hollander met een vierde plaats.

Hollandse successen waren er wel in de jongens- en meisjescategorie. Reinier Overbeek (Benschop) won dit jaar al bijna alle wedstrijden en was ook nu weer de beste. Met 17.90 meter was hij zijn Stefan Douma (Oppenhuizen) ruim een halve meter voor. Zo wist ook Overbeek zijn titel te prolongeren.

Demi Groothedde (Jaarsveld) won in It Heidenskip met overmacht. Twee van haar vier afstanden waren genoeg voor de titel, 14.03 meter was haar beste afstand. Bente Vlas (Heeg) werd tweede met een afstand van 12.67, nipt voor Suzanne Mulder (Vlist). Dat het lastig springen was met een flinke zijwind, liet de uitslagenlijst bij de meisjes goed zien. Slechts vier deelnemers de overkant te halen.

Klik hier voor de uitslagen!

M Line Nederland bij Citybed IJsselstein

Meer informatie | www.pbholland.nl | Verslag: Rian Baas

Reacties op dit bericht


Zelf een reactie toevoegen

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.




« terug

Van Lexmond Wonen
De Bruin Entertaiment
Wish Hairstyling