Alles van IJsselstein
Bekijk de agenda
< augustus 2019 >
wk
ma
di
wo
do
vr
za
zo
31
 
 
 
1
2
3
4
32
5
6
7
8
9
10
11
33
12
13
14
15
16
17
18
34
19
20
21
22
23
24
25
35
26
27
28
29
30
31
 

Inschrijving 3e IJsselTrail, voor zowel hardlopers als wandelaars geopend.

Inschrijving 3e IJsselTrail, voor zowel hardlopers als wandelaars geopend.
IJsselstein Geplaatst 8 november 2018

Na een succesvol tweede editie komt er een vervolg en komt er een derde IJsselTrail op 31 maart 2019 met een extra afstand en 2 wave's voor het wandelen.

IJsselTrail in de manier om sportief te genieten van de mooie natuur in IJsselstein en Montfoort. De routes zijn uniek en kennen een zeer gevarieerd omgeving. Men loopt bij de 20 k o.a. door het net aangelegd bos van IJsselstein, maar ook langs verschillende eendenkooien en langs zeer mooie kades. Bij een TrailRun wordt er van de verharde paden afgeweken, om hardlopen op een geheel andere manier te beleven. Het gaat hierbij niet zozeer meer om de eindtijd, maar meer om de beleving. De steeds wisselende ondergrond zorgt ervoor dat men constant alert moet zijn. Wel krijgen de hardlopers een chip, ondanks dat het geen echte wedstrijd is willen de hardlopers graag hun tijd terug kunnen vinden aldus organisator Martijn van Veenendaal, dit kan via de site.

De TrailRun start bij de jachthaven Marnemoende. Er zijn drie afstanden, nieuw is de 5,6 kilometer 50% onverhard, 10 kilometer deze route is 60% onverhard, de 20 kilometer route is maar liefst 90% onverhard, een mooie trail dus, aldus van Veenendaal. Onderweg is er een verzorgingspost met EHBO, drank en wat te eten, wel dienen de hardlopers zelf hun bekers mee te nemen!

De TrailWalk kent slechts 1 afstand, namelijk ca 20 kilometer. De route is zo goed als gelijk aan de TrailRun enkel de start en finish is bij korfbalvereniging Fortissimo. Alle wandelaars krijgen een stempelkaart en onderweg nog een kop koffie aangeboden. Net als vorig jaar gaat stichting Roemeense Kinderhulp de koffiepost verzorgen. Ook willen wij wat streekproducten aanbieden, zodat men IJsselstein ook kan proeven tijdens de wandeling. Hiervoor zijn we nog op zoek naar sponsoren, men kan zich hiervoor melden via
info@ijrun.nl. Aldus van Veenendaal.

Om te voorkomen dat het te massaal wordt blijven we werken met een beperkt aantal startbewijzen en gaan we dit jaar in 2 waves starten met het wandelen. 

IJsselTrail is een 'Leave nothing but foot prints' evenement en loopt door een prachtig natuur. We streven ernaar om het gebied te gebruiken zonder het gebied en de dieren die er wonen onnodig te belasten. Bij een 'Leave nothing but foot prints' evenement nemen deelnemers hun eigen afval mee. Denk aan afval van energierepen en -gels, maar ook drinkbekers rond of soms nog ver na een waterpost. Dit voorkomen we door er, juist voor de hardlopers, een bekervrij event van te maken. Mede hierdoor is er ook gekozen om een beperkt aantal startbewijzen uit te geven. Voor de TrailRun geldt maximaal 125 lopers per afstand. Bij de TrailWalk zijn er per wave slechts 125 startbewijzen verkrijgbaar.

Een deel van de opbrengsten van IJsselTrail gaat naar verschillende goede doelen, o.a. team4u een Roparunteam die voornamelijk uit IJsselsteiners bestaat. Stichting Roemeense kinderhulp, krijgt een mooie bijdrage voor het verzorgen van de koffiepost. Meer informatie is te vinden op de www.IJsselTrail.nl ook kan men zich hier gelijk inschrijven.

LET OP: vol = vol

 


Meer informatie | IJsselTrail

Reacties op dit bericht


Zelf een reactie toevoegen

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
« terug

Den Hartog Verzekeringen BV  & RegioBank
Margreet Hairstyling
Luigi's IJssalon
Van Lexmond Wonen