Alles van IJsselstein
Bekijk de agenda
< juni 2019 >
wk
ma
di
wo
do
vr
za
zo
22
 
 
 
 
 
1
2
23
3
4
5
6
7
8
9
24
10
11
12
13
14
15
16
25
17
18
19
20
21
22
23
26
24
25
26
27
28
29
30

50-jarig huwelijk familie Janssen-Lutgerink

50-jarig huwelijk familie Janssen-Lutgerink
IJsselstein Geplaatst 30 december 2018

Afgelopen maandag 24 december bezocht burgemeester mr. P.J.M. van Domburg het goudenpaar Chris en Leni Janssen en nam een mooie bos bloemen voor hen beiden mee.

Leni geboren in Zuilen te Utrecht en Chris in Gramsbergen (Overijssel) waar de familie vanuit Arnhem in een boerderij geëvacueerd was. Leuk detail: Chris zijn vierde voornaam is Pacificus ("Vredebrenger", hij is gedoopt op 5 mei 1945).

Ze hebben elkaar ontmoet in het onderwijs. Daar is hun liefde opgebloeid. Getrouwd werd er voor de wet in Utrecht in december 1968; nog niet voor de Kerk dus samenwonen kon niet. Beide hadden ze gesolliciteerd om in Curaçao het onderwijs in te gaan, hiervoor moesten ze eerst voor de wet getrouwd zijn. Helaas ging de reis naar Curaçao niet door omdat daar onrusten uitbraken rond de olieraffinaderij. Waarna ze een woning kregen in Utrecht en in 1970 voor de kerk trouwden in de Jacobikerk in Zuilen te Utrecht. Parijs was de stad van de huwelijksreis. Inmiddels wonen ze alweer 45 jaar aan de Opaalhof in IJsselstein als een van de eerste bewoners in deze wijk.

Samen hebben ze twee kinderen grootgebracht, Alexander Janssen 11 april 1973 en Maarten Janssen 18 augustus 1978. Leni en Chris zijn altijd werkzaam geweest in het onderwijs. Leni gaf les in het lager onderwijs en Chris in het voortgezet onderwijs.
Leni is nog steeds actief sinds haar pensioen in 2006, met veel passie leest ze al 12 jaar voor in de Peuterspeelzaal. Chris werk zich soms een slag in de rondte voor zijn jeugdidool Herman van Veen. Na een optreden in het Fulcotheater kwamen Herman van Veen, samen met Loris Spee en zijn vrouw Gaetane Boucher op bezoek bij Leni en Chris Zij lieten zich de asperge maaltijd goed smaken.. Chris liet toen zijn Herman van Veen collectie zien. Met als gevolg dat hij werd uitgenodigd door Herman van Veen om zijn privé-archief geheel op orde te brengen. Daarnaast heeft Chris een database aangelegd van Hermans schilderwerk en dit onderhoudt hij nog steeds.(Ruim 600 werken.)

Beide zijn vrij fanatiek met Mah-Jongh zowel in privésfeer als in verenigingsverband. Ze reizen heel Europa af om daar toernooien te spelen. Dat zijn dan weer leuke extra stedentripjes. Leni heeft 7 jaar Spaans gestudeerd, wel zo makkelijk, want Spanje is hun favoriete vakantieland.

Tip voor een goed huwelijk: veel humor over en weer!

 

Eet- en Drinkhuis

Meer informatie | Gemeente IJsselstein

Reacties op dit bericht


Zelf een reactie toevoegen

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
« terug

Uitvaartverzorging Midland
Van Lexmond Wonen
City Bed IJsselstein
Wish Hairstyling
Luigi's IJssalon