Alles van IJsselstein
Bekijk de agenda
< juli 2020 >
wk
ma
di
wo
do
vr
za
zo
27
 
 
1
2
3
4
5
28
6
7
8
9
10
11
12
29
13
14
15
16
17
18
19
30
20
21
22
23
24
25
26
31
27
28
29
30
31
 
 

Duurzame Clubverkiezing 2018 HC IJsseloever eindigde nipt als tweede

Duurzame Clubverkiezing 2018  HC IJsseloever eindigde nipt als tweede
IJsselstein Geplaatst 4 februari 2019

Met ruim een kwart van alle stemmen, wint Korfbal Vereniging Wageningen de Duurzame Clubverkiezing 2018 en is daarmee de meest duurzame sportclub van Nederland.

Foto: Prijswinnaars v.v. Den Ham en KV Wageningen

Winnaar van de aanmoedigingsprijs is Voetbal Vereniging Den Ham. De verkiezing is een initiatief van Sportief Opgewekt in samenwerking met Triodos Bank, Stichting Waarborgfonds Sport, Duurzaam Verenigen en Sportservice Noord-Brabant. Het is de eerste keer dat de Duurzame Clubverkiezing plaatsvindt.

De hoofdprijs is een geldbedrag van 7500 euro te besteden aan duurzame initiatieven. De aanmoedigingsprijs is een elektrische laadpaal voor de club. Volgens de jury is KV Wageningen een terechte winnaar omdat de club naast het grootste aantal stemmen, energieneutraal is. Voetbal Vereniging Den Ham wint de aanmoedigingsprijs vanwege hun sportkleding-leaseplan, dat zowel makkelijk kopieerbaar als vernieuwend is.

Bram Sluijk van Sportief Opgewekt: "Er vinden veel goede duurzame initiatieven plaats bij sportclubs. Toch horen we daar relatief weinig over. Deze verkiezing zet de clubs in het zonnetje. Want juist door ideeën te delen en elkaar te inspireren, brengen we verduurzaming verder. Naast de hoognodige reductie in CO2, levert besparen de clubs een financieel voordeel op en dat helpt het verenigingsleven in Nederland weer verder."
HC IJsseloever uit IJsselstein eindigde nipt als tweede in de verkiezing, de club realiseerde het afgelopen seizoen een nieuw clubhuisgebouw met duurzaam concept. De club is gasloos en heeft zonnepanelen op het dak, maar bijvoorbeeld ook waterloze urinoirs.

Over de verkiezing

Tijdens de verkiezing deelden de deelnemende clubs hun initiatieven in de vier categorieën: energie, afval, kantine en inkoop. Iedere club in Nederland met een eigen sportaccommodatie kon meedoen. Na een voorselectie, gingen de zeven volgende sportclubs door voor de hoofdprijs en aanmoedigingsprijs:

  • v.v. Den Ham
  • ATC de Groene Kamer 
  • PVDV 
  • HC IJsseloever 
  • KV Wageningen 
  • CMHC Culemborg 
  • LTV Ten Medel

De finale vond plaats bij een van de zeven geselecteerde clubs: CMHC Culemborg.


M Line Nederland bij Citybed IJsselstein

Meer informatie | www.sportiefopgewekt.nl

Reacties op dit bericht


Zelf een reactie toevoegen

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
« terug

Van Lexmond Wonen
City Bed IJsselstein
TriKyRa Licht & Geluid
De Bruin Entertaiment