Alles van IJsselstein
Bekijk de agenda
< mei 2019 >
wk
ma
di
wo
do
vr
za
zo
18
 
 
1
2
3
4
5
19
6
7
8
9
10
11
12
20
13
14
15
16
17
18
19
21
20
21
22
23
24
25
26
22
27
28
29
30
31
 
 

Twaalf statushouders ondertekenen Participatieverklaring

Twaalf statushouders ondertekenen Participatieverklaring
IJsselstein Geplaatst 26 februari 2019

Donderdag 21 februari ondertekende twaalf statushouders de Participatieverklaring in het gemeentehuis van IJsselstein.

In Nederland is iedereen gelijk; Iedereen mag zijn eigen partner kiezen; Iedereen mag zelf kiezen wat hij of zij gelooft; Iedereen mag naar school; Iedereen mag zeggen wat hij of zij vindt, maar mag een ander niet discrimineren; We zorgen voor onszelf en voor elkaar en de overheid helpt mensen die dat nodig hebben.

Voor veel mensen zijn deze kernwaarden en spelregels vanzelfsprekend. Voor nieuwkomers is dat niet altijd zo. Daarom worden trainingen georganiseerd over de waarden en normen in Nederland. Wethouder Geldof: "Ik ben trots getuige te mogen zijn dat twaalf statushouders vandaag, donderdag 21 februari, de Participatieverklaring ondertekenen. Zij hebben de training van Vluchtelingenwerk Midden Nederland gevolgd en met hun handtekening verklaren zij dat ze de normen en waarden kennen en ook respecteren. Hiermee kunnen zij op alle mogelijke fronten mee doen in onze maatschappij. Een felicitatie waard."

Alle asielmigranten en overige nieuwkomers zijn sinds 1 oktober 2017 verplicht kort na hun vestiging in Nederland een training te volgen om kennis te nemen van de rechten en plichten en fundamentele waarden van de samenleving. Vluchtelingenwerk Midden Nederland organiseert in samenwerking met de gemeente IJsselstein de training. Sinds de invoering hebben in IJsselstein al enkele tientallen nieuwkomers de training gevolgd en de Participatieverklaring ondertekend.

Beheersing Nederlandse taal

Ook de beheersing van de Nederlandse taal is een randvoorwaarde om een leven in Nederland op te bouwen. IJsselstein biedt hiervoor diverse mogelijkheden: de bibliotheek, welzijnsstichting Pulse en Vluchtelingenwerk organiseren activiteiten, ontmoetingen en lessen om de taal te leren. Taalmaatjes helpen nieuwkomers de taal te leren én contacten te leggen in IJsselstein.

 

 

Citybed IJsselstein Auping

Meer informatie | Gemeente IJsselstein

Reacties op dit bericht


Zelf een reactie toevoegen

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
« terug

Jill’s City Spa
Brasserie De Kloostertuin
De Bruin Entertaiment