Alles van IJsselstein
Bekijk de agenda
< mei 2019 >
wk
ma
di
wo
do
vr
za
zo
18
 
 
1
2
3
4
5
19
6
7
8
9
10
11
12
20
13
14
15
16
17
18
19
21
20
21
22
23
24
25
26
22
27
28
29
30
31
 
 

Mila Heesbeen wint regiofinale Voorleeswedstrijd

Mila Heesbeen wint regiofinale Voorleeswedstrijd
IJsselstein Geplaatst 6 maart 2019

Mila Heesbeen van basisschool De Ark van Noach in IJsselstein heeft dinsdag 5 maart in Vianen de regionale voorleeswedstrijd gewonnen.

Aan deze ronde van de Nationale Voorleeswedstrijd, georganiseerd door de Bibliotheek Lek & IJssel, deden vier voorleeskampioenen uit Houten, IJsselstein en Vianen mee. Regiokampioen Mila gaat door naar de provinciale finale in Nieuwegein.

De regiofinale werd gehouden in het gebouw van Miele in Vianen. De strijd ging tussen de winnaars van de plaatselijke voorrondes: Dianthe Markies uit Vianen, Marijn Bakker uit Houten en Mila Heesbeen en Lotte Jonker uit IJsselstein. De kandidaten vonden het spannend, maar ze hadden er alle vier veel zin in. Presentator Irene van der Aart (van ZieZus eigenZinnig Theater) haalde hen om beurten naar voren om een fragment voor te lezen uit een zelf gekozen boek. Hun klasgenoten moedigden hen enthousiast aan.

Schrijver/historicus Meike Jongejan en Anouk van Oostrum en Lizanne Verduijn van GGD regio Utrecht vormden samen de jury. Ze hadden de moeilijke taak uit de vier voorleeskanjers de winnaar aan te wijzen. Er werd gelet op zaken als uitspraak, verstaanbaarheid en tempo. Ook het contact van de voorlezer met het publiek was belangrijk.
De jury was het eens over het feit dat alle kandidaten het erg knap hadden gedaan. De winnaar werd Mila, die had voorgelezen uit het boek ‘Hoera voor Floor' van Marjan Hoffman. "Mila las een heel grappig stuk voor. Ook al was ze als laatste aan de beurt, ze kreeg het publiek goed mee. De toon waarop Mila voorlas was precies goed. Het plezier spatte van haar af bij het voorlezen", aldus de jury.

Mila gaat door naar de volgende ronde van de Nationale Voorleeswedstrijd: de provinciale finale op donderdag 11 april in Theater De Kom in Nieuwegein.

 

Citybed IJsselstein Auping

Meer informatie | www.bibliotheeklekijssel.nl | Bron & foto: Willeke van Dam

Reacties op dit bericht


Zelf een reactie toevoegen

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
« terug

Van Lexmond Wonen
Luigi's IJssalon
Den Hartog Verzekeringen BV  & RegioBank
ZZpijl