Alles van IJsselstein
Bekijk de agenda
< juni 2019 >
wk
ma
di
wo
do
vr
za
zo
22
 
 
 
 
 
1
2
23
3
4
5
6
7
8
9
24
10
11
12
13
14
15
16
25
17
18
19
20
21
22
23
26
24
25
26
27
28
29
30

Keurmerk veilig ondernemen binnenstad

Keurmerk veilig ondernemen binnenstad
IJsselstein Geplaatst 6 april 2019

De ondernemers in de binnenstad van IJsselstein hebben in samenwerking met de gemeente IJsselstein, de politie, de Veiligheidsregio Utrecht (VRU) en het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (CCV) het Keurmerk Veilig Ondernemen (KVO) behaald.

Op woensdagavond 3 april overhandigde de heer Van den Brink, directeur CCV, de behaalde ster aan burgemeester Van Domburg.
Het KVO is een landelijke aanpak om criminaliteit en overlast terug te dringen én het ondernemersklimaat en de aantrekkelijkheid van bedrijventerreinen en winkelgebieden te versterken.

Burgemeester Van Domburg is opgetogen dat IJsselstein een derde Keurmerk Veilig Ondernemen heeft behaald: "Eerder behaalde het bedrijventerrein Lagedijk en de ondernemers aan het Basiliekpad het keurmerk al. Het maakt mij trots dat we nu weer een keurmerk hebben behaald. Alleen samen werken we aan een veilige stad. Ons gezamenlijke doel is een stad waar ondernemers en werknemers veilig kunnen werken en inwoners en bezoekers zich veilig voelen. Wij blijven ons dan ook inzetten om voor al onze bedrijventerreinen en winkelcentra het keurmerk te behalen."

In de binnenstad hebben ondernemers, in meer of mindere mate, te maken met diefstal en/of overlast.
Met maatregelen zoals (overval)preventietrainingen, betere openbare verlichting, georganiseerd toezicht en brandpreventie wordt samen zorggedragen voor een schone, goed onderhouden en veilige omgeving. Het KVO geeft een duidelijk signaal af aan het winkelend publiek én aan mensen met minder goede bedoelingen.

In Nederland worden momenteel veel winkelgebieden en bedrijventerreinen veiliger gemaakt met behulp van de KVO methode. De ervaringen die inmiddels zijn opgedaan in verschillende gebieden bewijzen het succes van de werkwijze. Schade vermindert aanzienlijk en het gevoel van veiligheid neemt in belangrijke mate toe.

 

 

Citybed IJsselstein Auping

Meer informatie | Gemeente IJsselstein

Reacties op dit bericht


Zelf een reactie toevoegen

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
« terug

ZZpijl
Chocolaterie Zuccotto
Margreet Hairstyling
Eet- en Drinkhuis