Alles van IJsselstein
Bekijk de agenda
< augustus 2019 >
wk
ma
di
wo
do
vr
za
zo
31
 
 
 
1
2
3
4
32
5
6
7
8
9
10
11
33
12
13
14
15
16
17
18
34
19
20
21
22
23
24
25
35
26
27
28
29
30
31
 

Inwoners IJsselstein willen meer woningen in het groen aan de rand van de stad

Inwoners IJsselstein willen meer woningen in het groen aan de rand van de stad
IJsselstein Geplaatst 12 mei 2019

IJsselstein moet meer woningen krijgen. Dat vindt ruim 60 procent van de inwoners, zo blijkt uit een peiling onder de inwoners van IJsselstein.

Twee derde wil dat deze woningen worden gebouwd in het groen aan de rand van de stad. Een derde wil woningen in het groen in de stad en 40% kiest voor hoogbouw. Over wonen, woningbouwlocaties, type woningen en de voorzieningen in IJsselstein vindt dinsdag 21 mei een inwonersavond plaats. Bewoners - en zeker ook jongeren - zijn van harte welkom om mee te komen praten.

Inwoners geven wonen in IJsselstein een hoog rapportcijfer: een 7,7. 93% beveelt wonen in IJsselstein aan. Bijna 85% verwacht over 5 jaar nog in IJsselstein te wonen. IJsselsteiners zijn tevreden over de voorzieningen in de stad. Hoge beoordelingen zijn er voor onder meer veiligheid, het uitgaan en uit eten gaan, sportvoorzieningen, scholen, het winkelaanbod en de culturele voorzieningen. Kritisch is men over de parkeervoorzieningen in IJsselstein. Een ruime meerderheid wil dat parkeren goedkoper wordt. Ook willen bewoners meer groen. Een ruime meerderheid is voor meer zonnepanelen. Een kwart wil dat er windmolens worden geplaatst in IJsselstein.

Geplande bijeenkomsten

Gemeente IJsselstein en Castro Communicatie organiseren in mei drie avonden om samen met inwoners verder te praten over de onderwerpen: samenwerking, wonen en binnenstad & ondernemen. De avond over wonen op 21 mei is de tweede bewonersavond in Fulcotheater, Overtoom 3. De bijeenkomst duurt van 20 tot 22 uur (inloop vanaf 19.30 uur). Op 28 mei is er een avond over de binnenstad en ondernemen, u bent vanaf 19:30 uur welkom in het Historisch Stadhuis (Utrechtsestraat 79). Ook deze bijeenkomst duurt van 20 tot 22 uur. De bijeenkomst over samenwerking was op 8 mei jl. De impressievideo van deze avond staat op de website en facebookpagina van de gemeente IJsselstein.

Traject IJsselstein in versnelling

De gemeente wil samen met bewoners en ondernemers aan de slag om de stad aantrekkelijker te maken. Met het traject IJsselstein in versnelling wordt bepaald wat daarbij de prioriteiten dienen te zijn. In april hebben alle inwoners van IJsselstein een brief ontvangen waarin ze zijn gevraagd deel te nemen aan een digitale enquête. Daarop hebben ruim 1.500 IJsselsteiners gereageerd. Naast deze inwonerspeiling heeft Castro Communicatie ook gesproken met ruim dertig actieve inwoners, ondernemers en politici. De resultaten en de meest kansrijke ideeën uit de enquête, de gesprekken en de bijeenkomsten worden begin juni gepresenteerd.


Meer informatie | Gemeente IJsselstein

Reacties op dit bericht


Zelf een reactie toevoegen

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
« terug

Fietsspecialist Panoven
Wish Hairstyling
Brasserie De Kloostertuin
Den Hartog Verzekeringen BV  & RegioBank
TriKyRa Licht & Geluid