Alles van IJsselstein
Bekijk de agenda
< september 2019 >
wk
ma
di
wo
do
vr
za
zo
35
 
 
 
 
 
 
1
36
2
3
4
5
6
7
8
37
9
10
11
12
13
14
15
38
16
17
18
19
20
21
22
39
23
24
25
26
27
28
29
40
30
 
 
 
 
 
 

Koninklijke onderscheiding voor Henk Jansen

Koninklijke onderscheiding voor Henk Jansen
IJsselstein Geplaatst 31 mei 2019

Vrijdagmiddag 24 mei, verraste burgemeester Van Domburg de heer Henk Jansen met een Koninklijke onderscheiding.

De heer Jansen werd als dank voor zijn vrijwillige inzet voor de Ontmoetingskerk en de stichting Leergeld IJsselstein benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau.

Reeds in 1980 als er gesproken wordt over de eenwording van de hervormde gemeente "De Burchtkapel" en de gereformeerde kerk "De Poort" staat de heer Jansen op als vrijwilliger. Hij wordt lid van de commissie "Samen op Weg". Later zal hij als voorzitter van de Kerkenraad actief leiding geven aan dit proces en is hij medeschrijver aan het beleidsplan van de nieuwe Ontmoetingskerk en de bijbehorende organisatiestructuur. En vervolgens neemt hij ook zijn verantwoordelijkheid als hoofd van het cluster Leren. In dit cluster behoren alle taken wat te maken heeft met vorming en toerusting van vrijwilligers, gemeenteleden en ambtsdragers.
Gedurende de vele jaren van het werk voor de vorming van de Ontmoetingskerk is de heer Jansen ook diaken, kerkvisator classis Utrecht, ouderling, preses Kerkenraad, lid Kerkenraad, assistent beheerder en is hij driemaal lid van de beroepscommissie voor een nieuwe predikant.

Sinds 2009 is de heer Jansen als vrijwilliger betrokken bij de Stichting Leergeld IJsselstein. Al snel nam hij de open gevallen plek van coördinator in. Een taak die onder andere inhoudt de naam en doelstellingen van Leergeld in zo breed mogelijke kring bekend te maken. Dit vraagt om overleg met gemeente, scholen, het Jeugd en Sociaalteam e.d. zodat deze kinderen uit arme gezinnen in contact kunnen brengen met Leergeld. Daarnaast heeft decorandus overleg met aanbieders van kunst, cultuur en sportactiviteiten in IJsselstein zoals het zwembad, sportverenigingen, leveranciers van sportkleding, muziekclubs e.d. Door gestaag vol te houden, doch op vriendelijke wijze, weet hij in veel gevallen gunstige voorwaarden te bereiken voor de kinderen.

Regiobank Den Hartog Verzekeringen

Meer informatie | Bron & foto: Gemeente IJsselstein

Reacties op dit bericht


Zelf een reactie toevoegen

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
« terug

Eet- en Drinkhuis
Margreet Hairstyling
Uitvaartverzorging Midland