Alles van IJsselstein
Bekijk de agenda
< juli 2020 >
wk
ma
di
wo
do
vr
za
zo
27
 
 
1
2
3
4
5
28
6
7
8
9
10
11
12
29
13
14
15
16
17
18
19
30
20
21
22
23
24
25
26
31
27
28
29
30
31
 
 

Eerstgeborene in oktober krijgt bezoek van de burgemeester

Eerstgeborene in oktober krijgt bezoek van de burgemeester
IJsselstein Geplaatst 19 oktober 2019

Burgemeester Patrick van Domburg en Bram de Rijcke van de brandweer overhandigden op 16 oktober een geboortetas met brandveilige inhoud aan de familie Koelewijn.

Foto: Burgemeester Patrick van Domburg en Bram de Rijcke van de brandweer overhandigen een geboortetas met brandveilige inhoud aan de familie Koelewijn.

Lauren Hannah is de eerste IJsselsteinse baby die in oktober geboren is. Tijdens de brandpreventieweken in oktober krijgen alle kersverse ouders een geboortetas als zij aangifte komen doen van hun baby.

Landelijk worden kersverse ouders geholpen bij brandveiligheid

In oktober vinden de jaarlijkse Brandpreventieweken plaats met extra aandacht aan de voorlichting over brandveiligheid aan kersverse ouders. Voor hen is het belangrijk om stil te staan bij de veiligheid van hun kind(eren), dus ook bij de brandveiligheid thuis. De informatie die zij van de brandweer en gemeente ontvangen, kan helpen om de brandveiligheid thuis te vergroten.

Voorbereid zijn helpt

Bij brand geldt: goed voorbereiden, loont de moeite! Enkele tips om de brandveiligheid thuis te vergroten:

  1. Maak afspraken over een vluchtplan met daarin een vaste plek voor de huissleutel, wie de kinderen onder zijn hoede neemt en het vrijhouden van de vluchtroute van obstakels.
  2. Onderzoek heeft uitgewezen dat als je gaat slapen, je de binnendeuren moet sluiten. Zo kunnen vuur en rook langer in één ruimte blijven en heb je meer kans om veilig te vluchten en te worden gered.
  3. Rookmelders werken écht. Als je slaapt, werkt jouw neus niet, maar jouw oren wel. Als je werkende en hoorbare rookmelders hebt hangen, kun je bij brand tijdig worden gewaarschuwd.

Meer informatie

Met een relatief kleine inspanning kun je jouw omgeving brandveiliger maken. Op brandweer.nl/rozewolk staat meer informatie.

VRU

VRU brandweer helpt burgers brandwijzer te worden, aangezien brandveiligheid ieders verantwoordelijkheid is. App jouw vragen naar: 06-12 95 85 99. Heb je geen WhatsApp? Of heb je een andere vraag aan VRU brandweer? Neem dan contact op via: T 088 878 1000 en
E voorlichtingvru@vru.nl

 

 

M Line Nederland bij Citybed IJsselstein

Meer informatie | Gemeente IJsselstein | www.vru.nl

Reacties op dit bericht


Zelf een reactie toevoegen

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
« terug

Den Hartog Verzekeringen BV  & RegioBank
Brasserie De Kloostertuin
Eet- en Drinkhuis
Fietsspecialist Panoven
Uitvaartverzorging Midland