Alles van IJsselstein
Bekijk de agenda

Bachcantateconcert 30 november

Bachcantateconcert 30 november
IJsselstein Geplaatst 20 oktober 2019

Op zaterdag 30 november a.s. vindt om 16.00 uur in de Ontmoetingskerk, Andorrastraat 2 te IJsselstein (U) een bijzonder concert plaats, georganiseerd door de Stichting Orgelcultuur IJsselstein.

Voor het eerst zal in de IJsselstad een Bachcantate worden uitgevoerd, nl. de adventscantate ‘Nun komm, der Heiden Heiland' BWV 61. Uitvoerenden zijn Tamar Niamut, sopraan, Jeroen de Vaal, tenor, de violisten Annoesjka Cabo en Arwen Terlou, de altviolisten Amerentia van der Kooij en Barbara Bekhof, de cellist Guus Fabius, het IJsselsteins Kamerkoor o.l.v. Marilou Krouwel en stadsorganist Gerrit Christiaan de Gier.

Naast de genoemde cantate zullen koorwerken van Felix Mendelssohn-Bartoldy klinken (Der 43. Psalm, Abendsegen en de cantate ‘Wer nun den lieben Gott lässt walten'), waaraan orgelwerken van Bach en Mendelssohn op dezelfde thema's zijn toegevoegd.

Het Van den Berg & Wendt-orgel in de Ontmoetingskerk is behalve voor de gemeentezang zeer geschikt voor continuospel.

De toegang tot dit concert is gratis, er is na afloop een collecte voor de bestrijding van de onkosten. Er is parkeergelegenheid in de directe omgeving van de kerk.

 

IJsselstein zaterdag 30 november 2019
Aanvang vanaf 16:00u Andorrastraat 2 / IJsselstein


Meer informatie | www.orgelcultuurijsselstein.nl

« terug

Van Lexmond Wonen
Uitvaartverzorging Midland
Brasserie De Kloostertuin
Den Hartog Verzekeringen BV  & RegioBank