Alles van IJsselstein
Bekijk de agenda
< juli 2020 >
wk
ma
di
wo
do
vr
za
zo
27
 
 
1
2
3
4
5
28
6
7
8
9
10
11
12
29
13
14
15
16
17
18
19
30
20
21
22
23
24
25
26
31
27
28
29
30
31
 
 

Gemeente IJsselstein nu ook dementievriendelijk

Gemeente IJsselstein nu ook dementievriendelijk
IJsselstein Geplaatst 26 oktober 2019

De gemeente IJsselstein mag zich een dementievriendelijke gemeente noemen.

Dinsdag 29 oktober ontvangt wethouder Bernd Roks uit handen van Marion van Hoof, vicevoorzitter van Alzheimer Nederland, afdeling Lekstroom en werkgroeplid, het certificaat dementievriendelijke gemeente van Samen dementievriendelijk. In IJsselstein werken we er gezamenlijk aan om mensen met dementie zo lang mogelijk in hun vertrouwde omgeving te kunnen laten wonen en leven.

Waarom krijgt IJsselstein dit certificaat?
Al veel organisaties in IJsselstein hebben de training Omgaan met Dementie gevolgd. Bijvoorbeeld medewerkers van supermarkten, woningbouwvereniging Provides, bibliotheek, brandweer, politie en huisartsenpraktijken in IJsselstein. Nu is ook de gemeente IJsselstein getraind. De medewerkers in het stadhuis hebben vaak de eerste contacten met inwoners (receptie, burgerzaken, telefonie) en ook de medewerkers van Stadstoezicht zijn voor hun contacten buiten op straat getraind. Allemaal mensen die hard werken aan een samenleving waarin dementie herkend en erkend wordt.

Roks: "Ik vind het geweldig dat actieve IJsselsteinse inwoners, zoals de Projectgroep Dementievriendelijk IJsselstein, zich inzetten om aandacht te geven aan dementie en zich zo sterk inzetten voor een dementievriendelijke gemeente. Hiermee geven zij invulling aan de Intentieverklaring ‘Dementievriendelijk IJsselstein' die vorig jaar is vastgesteld. Onze eigen medewerkers zijn nu ook getraind zodat zij inwoners met dementie kunnen herkennen en hen op de juiste manier tegemoet kunnen treden als dit nodig mocht zijn. We zijn er trots op! En ook een woord van dank aan de Projectgroep Dementievriendelijk IJsselstein. Zij zorgt er voor dat in samenwerking met AxionContinu en Vecht & IJssel de trainingen gegeven worden. Dank daarvoor".

Maak uw bedrijf dementievriendelijk!
Dementie is volksziekte nummer 1 en raakt ons allemaal. Ook het bedrijfsleven! Volg met uw organisatie kosteloos de workshop Dementievriendelijke Organisatie. In deze trainingen leert u herkenbare situaties van dementie te signalen, te herkennen en de service hierop aan te passen.

M Line Nederland bij Citybed IJsselstein

Meer informatie | Gemeente IJsselstein

Reacties op dit bericht


Zelf een reactie toevoegen

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
« terug

TriKyRa Licht & Geluid
Den Hartog Verzekeringen BV  & RegioBank
Dierenkliniek IJsselstein
Margreet Hairstyling
Brasserie De Kloostertuin