Alles van IJsselstein
Bekijk de agenda
< juli 2020 >
wk
ma
di
wo
do
vr
za
zo
27
 
 
1
2
3
4
5
28
6
7
8
9
10
11
12
29
13
14
15
16
17
18
19
30
20
21
22
23
24
25
26
31
27
28
29
30
31
 
 

IJsselstein heeft uitvoering Wmo goed op orde

IJsselstein heeft uitvoering Wmo goed op orde
IJsselstein Geplaatst 14 november 2019

Cliënten benoemen in enquête weer hun tevredenheid.

Uit het recente cliëntervaringsonderzoek blijkt dat inwoners tevreden zijn over de uitvoering van de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) door de gemeente IJsselstein. De Wmo-medewerkers worden als doelgericht, betrokken, sociaal en behulpzaam ervaren. En ook het contact met het Sociaal Team wordt positief genoemd. Als verbeterpunten wordt het contact met de zorgaanbieder en het regelen van vervangende hulp bij uitval aangegeven.

Wethouder Roks: "Ik ben erg blij met deze uitkomsten; ik zie grote tevredenheid over de kwaliteit en dat beslissingen over de hulp in goede samenspraak met de cliënt is genomen. Deze positieve ervaringen is te danken aan de kwaliteit en deskundigheid van de medewerkers. Daar ben ik trots op!"

De gemeente is verplicht jaarlijks een cliëntervaringsonderzoek uit te voeren voor de Wmo. Met vragen over de toegang tot de hulp, de kwaliteit van de hulp en de bereikte effecten van de ondersteuning. Net als vorig jaar zijn de resultaten uit het onderzoek zeer gunstig te noemen. Over de gehele linie zijn de resultaten zelfs nog beter dan vorige jaren. 84% van de Wmo-cliënten weet waar hij/zij moet zijn bij hulpvragen en 88% voelt zich serieus genomen. Van de cliënten die een persoonlijk gesprek met het Sociaal Team hadden, geeft 84% aan tevreden te zijn over de gekozen oplossing. De uitkomsten van het onderzoek geeft de gemeente inzicht in de ervaringen van Wmo-cliënten en zij kan hiermee haar dienstverlening optimaliseren. De resultaten worden gepubliceerd op de Gemeentelijke Monitor Sociaal Domein (waarstaatjegemeente.nl).

Het volledige rapport is te raadplegen op www.ijsselstein.nl

M Line Nederland bij Citybed IJsselstein

Meer informatie | Gemeente IJsselstein

Reacties op dit bericht


Zelf een reactie toevoegen

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
« terug

Fietsspecialist Panoven
ZZpijl
Uitvaartverzorging Midland
City Bed IJsselstein
Dierenkliniek IJsselstein
Margreet Hairstyling