Alles van IJsselstein
Bekijk de agenda

Fulcotheater blijft open

Fulcotheater blijft open
IJsselstein Geplaatst 4 mei 2020

In IJsselstein hoort een cultureel centrum te zijn. Het theater is dé ontmoetingsplek van culturele organisaties en bezoekers van binnen en buiten IJsselstein. 

Het Fulcotheater geeft IJsselstein meerwaarde

Ook de raad en het college willen dat deze voorziening voor IJsselstein behouden blijft. Daarom helpt de gemeente tijdelijk het bestuur en de Raad van Toezicht van Stichting Fulcotheater, omdat zij hebben aangegeven per 1 juli 2020 te stoppen. Daarmee blijft het theater voor IJsselstein behouden. De gemeente heeft daarmee oog voor de Fulcomedewerkers, de zalenhuur door verenigingen en de bioscoop- en theatervoorziening voor alle IJsselsteiners.

Om de voortgang van het Fulcotheater te garanderen gaat de gemeente voor de maanden mei en juni drie voormalig wethouders aanstellen als een tijdelijke en toekomstverkennende commissie. Na 1 juli zijn deze voormalige wethouders de beoogde tijdelijke leden van de Raad van Toezicht. De oud-wethouders zijn Peter Doesburg, als voorzitter, Ad de Regt en Anastasia van der Lugt. Vanuit hun brede kennis en ervaring gaan zij, samen met een eventueel nog te werven interim directeur, in korte tijd veel belangrijke stappen zetten zodat het Fulcotheater weer open kan gaan als de coronacrisis voorbij is.

Fulcotheater 2.0

Door veranderende wensen en inzichten gaat er het een en ander veranderen aankomend jaar. Het interim bestuur gaat samen met de Fulcomedewerkers en de IJsselsteiners aan de slag om te komen tot een toekomstbestendig theater. Dat doen zij onder begeleiding van twee ervaren adviseurs die gespecialiseerd zijn in cultuur en theater. Samen maken zij een Fulcotheater 2.0 dat aansluit bij wensen van de gebruikers en bezoekers. Ook zetten zij de eerste stappen naar een profiel van het nieuwe Fulcotheater en een nieuw bestuur.

Wervingscampagne 

Hoe moet het Fulcotheater er in 2030 uit zien? Welke voorzieningen moet het theater hebben? Welke samenwerkingen zijn mogelijk? En tot slot, hoe ziet het bestuur en de Raad van Toezicht eruit? Het doel is om in het najaar 2020 te starten met een wervingscampagne om te zoeken naar geschikte kandidaten voor de Raad van Toezicht. Inwoners worden hierbij betrokken, zodat het een cultureel centrum wordt voor en door IJsselsteiners.

 

 


Meer informatie | Gemeente IJsselstein

Reacties op dit bericht


Zelf een reactie toevoegen

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
« terug

Dierenkliniek IJsselstein
City Bed IJsselstein
Fietsspecialist Panoven
Brasserie De Kloostertuin