Alles van IJsselstein
Bekijk de agenda

Handbalvereniging Shot '73Adresgegevens Zomerdijk 42C
3402MJ IJsselstein

Shot '73

Handbalvereniging IJsselstein

Handbalvereniging Shot '73 is een gezellige vereniging geleidt door een groep enthousiaste en betrokken vrijwilligers. Wij zijn een breedte-sportvereniging, dat wil zeggen dat iedereen welkom is om lid te worden en we niet specifiek gericht zijn op talentontwikkeling. Sportiviteit, teamgeest, plezier en gemeenschapszin staan centraal, we houden van een leuk potje handballen in een gezellige en sociale omgeving.

Over Shot '73

Wij stellen ons graag voor

Handbalvereniging Shot '73 is een gezellige vereniging geleidt door een groep enthousiaste en betrokken vrijwilligers. Wij zijn een breedte-sportvereniging, dat wil zeggen dat iedereen welkom is om lid te worden en we niet specifiek gericht zijn op talentontwikkeling. Sportiviteit, teamgeest, plezier en gemeenschapszin staan centraal, we houden van een leuk potje handballen in een gezellige en sociale omgeving.
Alle spelende leden worden begeleid door vrijwilligers die doorgaans al geruime tijd bij de vereniging betrokken zijn. Momenteel hebben we (vanaf 1 juli 2019) 7 jeugdteams en 2 seniorenteams. Onze groei zit de laatste jaren in de jeugdteams, teams die helemaal opnieuw opgebouwd zijn. Ook bij de Dames Senioren zien we een nieuwe jongere generatie (weer) lid worden. Dit zijn vaak dames die al in hun jeugd hebben gespeeld of meiden die op hoog niveau hebben gespeeld en een stapje terug willen doen, maar wel lekker willen "ballen".
De vooruitzichten in groei van de jeugd zijn goed en het niveau verbetert zich steeds meer. Soms is deze groei zelfs onverwacht en resulteert dat in een overplaatsing naar een hogere pool! Hierdoor zien we dat we op alle fronten aan het bouwen zijn dankzij de inzet van onze vrijwilligers.

Trainingen

Samen op een leuke manier oefenen

In het buitenseizoen kunnen wij gebruik maken van ons net nieuw geasfalteerde dubbele buitenveld, recht voor het clubhuis. Dit dubbele veld geeft ons in deze periode veel mogelijkheden voor de trainingen, wedstrijden en toernooien.
In het winterseizoen trainen we op dinsdagavond in Sporthal De IJsseloever, aangrenzend aan ons clubhuis, en op donderdagavond in de sporthal van het Cals College in IJsselstein (Hoge Dijk 1). Afhankelijk van het team waar je in speelt, train je een of twee avonden in de week. In deze winterperiode is de trainingsruimte beperkt ten opzichte van het buitenseizoen. De trainingstijden kunnen daarom anders zijn dan in het buitenseizoen.

Wedstrijden

Als team samen spelen

Handbal is een zondagsport, uitzonderingen zijn er wanneer een vereniging vanwege geloofsovertuiging niet op zondag speelt. Deze wedstrijden worden dan op zaterdag gespeeld. Naast de reguliere wedstrijden schrijven we ons als vereniging ook in voor een aantal toernooien, vaak met alle jeugdteams en damesteam:

  • Familietoernooi bij HV Shot ‘73
  • Club toernooi bij HV Shot ‘73
  • Pinksteren het seizoen bij HV Zaanstreek

De toernooien zijn leuke dagen waar we als vereniging met z'n allen vaak fijn op terugkijken

Teams

Jeugdteams

Momenteel zijn er (vanaf 1 juli 2019) 7 jeugdteams, deze kunt u vinden in het hoofdmenu van de website. Tot en met 12 jaar spelen de jongens en meisjes gemengd en daarna vormen zij aparte teams. Het draait bij de jeugd vooral om spelplezier en teamgevoel, maar winnen is ook belangrijk. Vanaf de E-jeugd wordt er competitie gespeelt wat betekent dat er vrijwel elk weekend een wedstrijd gespeeld wordt. De F-jeugd speelt ongeveer een 8-tal toernooitjes per seizoen, meestal 's ochtends tussen 10 en 12 uur.

Seniorenteams

We beschikken op dit moment over 1 dames seniorenteam. Het dames 1 is een jong gemotiveerd team dat wil presteren, maar zeker ook lol hebben. Een keer per week training is verplicht (doordeweeks) en via afspraken binnen het team worden andere ‘trainingen' gepland. Wedstrijden worden voornamelijk op zondag gespeeld, maar met uitzondering ook op zaterdagavond. We zijn altijd op zoek naar teamgenoten die gemotiveerd zijn maar ook van gezelligheid houden. Er traint op dit moment een heren seniorenteam met heren van ongeveer 40+. Deze heren trainen alleen en spelen (nog) geen competitie, de trainingen zijn samen met de HB1 en er wordt in de zaal getraind door deze 2 teams.

Lid worden

Kom je ook handballen?

Lid worden kan altijd, er is geen wachtlijst. Iedereen kan 1 maand gratis trainen en wedstrijden spelen, zonder verdere verplichtingen. Vanzelfsprekend wordt er ook een wedstrijdshirt ter beschikking gesteld. En natuurlijk krijg je ook een stuk gezelligheid bij Shot '73.

Je kunt op elk moment in een jaar lid worden. Je lidmaatschap opzeggen moet schriftelijk bij de secretaris, uiterlijk één maand voor het verstrijken van het verenigingsjaar (dus voor 1 juni). Als je gedurende het seizoen opzegt, kan je pas per 1 juli afgemeld worden bij het Nederlands Handbal Verbond (NHV) en betaal je tot en met 30 juni contributie.

Zie het formulier op onze website: www.shot-73.nl. Ook voor vragen over meetrainen kunt u dit formulier invullen, wij nemen dan contact met u op.

 


« terug


Sport